Джейн Фонда: Не сме създадени, за да бъдем перфектни, а да бъдем завършени

  • Сподели:
Джейн Фонда: Не сме създадени, за да бъдем перфектни, а да бъдем завършени

Американската актриса Джейн Фонда (Jane Fonda) е двукратна носителка на наградата "Оскар". Освен че е създала незабравими образи на големия екран, тя е и основателка на течения във фитнеса и аеробиката.

През 1991 г. Фонда прекратява актьорската си кариера в името на семейството, но след третия си развод се завръща отново в киното през 2005 г. Тогава издава и автобиографичната си книга "Животът ми дотук".

HighViewArt.com подбра 15 забележителни мисли на един от секссимволите в киното.

1. "Не сме създадени, за да бъдем перфектни, а да бъдем завършени. Отне ми доста време да го осъзная."

2. "През целия си живот съм вярвала, че ако не бях перфектна, нямаше да бъда обичана."

3. "Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото ви става напрегнато, дишането - неправилно, а душата - пуста."

4. "Никога не е твърде късно - никога не е твърде късно да започнеш отначало, никога не е твърде късно, за да бъдеш щастлив."

5. "Майка, която е обсебена от това да бъде слаба, да спазва диети и да тренира, няма да бъде много добра майка."

6. "В клубовете на 60-те години имаше само сауна и вибромасажи. Да се изпотиш и да имаш мускули, беше направо неприлично."

7. "Заради железните мускули и илюзията за съвършенство е възможно да се занимаваш с фитнес. Мъдрият човек се упражнява, за да напълни тялото си с енергия, за да се сприятели с всяка своя клетка."

8. "Анорексията, булимията и алкохолът бяха знаците за това, че съм се заблудила по пътя към съвършенството и че е време да се измъкна от капаните на самоконтрола."

9. "Младите хора ме познават като "жената с трикото от касетите с аеробика на мама". На мен самата ми е трудно да се възприема в тези рамки."

10. "Една част от мъдростта е да осъзнаеш какво не ти е нужно вече и да го пуснеш да си ходи."

11. "Да приемеш напълно кой си и да се чувстваш добре в собствената си кожа… Отнема доста време, докато го постигнеш. На мен ми отне над 60 години."

12. "Всичко друго изчезна, когато се появи той. Бях готова цял живот да ям само трошичките от хляба му и коричките от камембера му."

13. "Не е лесно да изучаваш вагината си. Трябва търпение. Аз например дълго време мислех, че клиторът е пенис, който чака да бъде освободен."

14. "За жени на моята възраст е трудно в Холивуд, но аз не се предавам."

15. "Ако в професията, която сте си избрали, има някакви неочаквани препятствия, утешавайте се с мисълта, че няма занятие без такива."