Джулия Робъртс: Когато трябва да избера между норма и безумие, аз избирам безумието

  • Сподели:
Джулия Робъртс: Когато трябва да избера между норма и безумие, аз избирам безумието

Харизматична, чаровна, талантлива, вдъхновяваща, забележителна жена и актриса - това е Джулия Робъртс. Тя е една от най-скъпоплатените и успешни съвременни актриси в Холивуд, носителка на "Оскар" за най-добра женска роля във филма "Ерин Брокович".

Десетки са продукциите с нейно участие, които веднага се превърщат в любими на меломаните. Интересен факт е, че хонорарът ѝ за филма, който я прави известна - "Хубава жена" възлиза на 300 000 долара, а през 2003 г. актрисата получава безпрецедентната сума от 25 млн. долара за ролята си в "Усмивката на Мона Лиза".

HighViewArt.com подбра 30 страхотни мисли на Джулия Робъртс за живота, любовта, работата, възрастта...

За живота:

1. "Когато трябва да избера между норма и безумие, аз избирам безумието."

2. "Тайната за успеха е да обичаш това, което правиш."

3. "Напълно съм щастлива от своя живот! Харесвам всичко в него!"

4. "Всеки ден за мен е привилегия и чест да готвя за моето семейство. Човек може да се почувства истински горд от начина, по който се грижи за хората, които обича."

5. "Нещата, които са правилни за мен, ще дойдат при мен в подходящия момент - тогава, когато съм отворена за тях и имам капацитета да ги разбера и направя."

6. "Аз съм по-добър човек заради всичко, което ми се е случило в живота – и хубавото, и лошото."

7. "Правя изборите в живота си, доверявайки се на инстинктите си. Всеки път, когато не съм се вслушвала в инстинктите си, съм съжалявала."

8. "Лицето ти разказва история. И нека това не е историята за твоето пътуване към кабинета на личния ти лекар."

9. "Ако си на мивката и миеш чиниите, мий чиниите. Не се тревожи за нищо друго... Забравяме да се наслаждаваме на обикновените неща от деня. Забравяме да виждаме красотата, скрита в ежедневието."

10. "Не трябва да забравяш откъде си дошъл. Това може да не е всичко, което си днес, но определено е изиграло голяма роля, за да станеш човекът, в който си се превърнал."

11. "Всичко, което някога съм правила, е било с причина. Влагала съм в него страст и съм го вършела по най-добрия начин, на който тогава съм била способна. Може би това не е бил перфектният начин. Може би не е бил и най-лесният начин. Но това е бил най-добрият начин, който тогава съм знаела."

12. "За мен е важно да си истински. Искам децата ми да знаят кога съм ядосана, кога съм щастлива и кога - объркана."

13. "През 80-те и 90-те години всички се превърнахме в консуматори, заети твърде много със себе си. Днес, в XXI век се връщаме към по-простите неща. Хората изпитват икономически трудности и това ги принуждава да преосмислят материалния аспект на своя живот, да преоткриват красотата и простата радост в това да бъдеш с хората, които обичаш."

14. "За съжаление, при децата е характерно да винят себе си за грешките на родителите."

15. "Мисля, че дълбоко в себе си съм оптимист. Не се ядосвам лесно. Ако се ядосам, значи наистина има причина. Опитвам се да приемам нещата от живота по-леко и да откривам хубавата им страна. Може би затова енергията, която привличам към себе си, е спокойствието."

За любовта:

16. "Разбираш, че е любов, когато желаеш другият да е щастлив, независимо дали ти самият си част от това щастие."

17. "Истинската любов не идва при теб. Тя трябва да е вътре в теб."

18. "Всички в някакъв момент сме били наранени. Да простиш на себе си и на другия е начинът да продължиш напред."

19. "Ако обичаш някого, по-добре не спирай да му го признаваш, защото после може да бъде твърде късно."

20. "Иска ми се отново да бъда малко момиченце, защото ожулени колене се лекуват по-лесно, отколкото разбито сърце."

21. "Когато накрая имаш щастлив брак, дори провалените връзки са си заслужавали, защото са тe довели дотук."

22. "Ключът към красотата са очите на човек, който те обича."

За възрастта

23. "Колкото повече остарявам, толкова повече разбирам, че животът е крехък. Мисля, че това е добра причина да ставам от леглото с радост всеки ден."

24. "Снежанка" е стара приказка, така че явно идеята за суетата и обсебеността от младостта е дълговечна. С това, което предлага съвременната наука, хората съвсем полудяха в опитите си да запазят младостта на лицата си. Странно е..."

25. "Според стандартите на Холивуд, аз предприех голям риск, като не си направих лифтинг на лицето. Искам да бъда модел, който не се страхува, че се променя с възрастта. Това казах и на Lancome, когато ме поканиха за рекламно лице на една от кампаниите си."

26. "Тъжно е, че обществото, в което живеем, е толкова изпълнено със страх, толкова деформирано, че не позволява на жените да се видят и харесат такива, каквито ще ги направят годините и възрастта."

За славата и работата

27. "Аз съм просто обикновен човек, който има необикновена работа."

28. "Колкото и хубаво да изиграеш героя си, накрая се прибираш вкъщи при себе си."

29. "Не мисля, че си давах сметка, че славата всъщност значи животът ти да е на показ непрекъснато."

30. "Хората по улицата не идват често към мен. Явно не могат да повярват, че и аз ходя на пазар."