Една секунда живот е по-скъпа от един долар, нали?

  • Сподели:
Една секунда живот е по-скъпа от един долар, нали?

Представете си, че всяка сутрин, когато се събудите, ви се дават 86 400 долара с единственото условие всичките да бъдат изхарчени в рамките на деня. Неизползваният остатък ви се взима, когато отидете да спите. Това е като подарък, но тази игра може да свърши всеки момент. Въпросът е: Какво бихте направили с парите?

Някой отговори: "Ще похарча всеки долар за собственото си удоволствие, а след това ще купя един куп подаръци на хората, които обичам. Ще използвам всеки цент от тази "банка", за да донеса щастие в живота си и живота на близките си. Бих помогнал дори на тези, които не познавам, защото знам, че няма да мога да изхарча всичките 86 400 долара за себе си и близките си само за ден. Но какво е това, за какво намеквате?"

Тази вълшебна банка е на разположение на всеки от нас – разбира се, това е времето! Рог на изобилието, от който непрестанно изтичат секунди... Всяка сутрин, събуждайки се ние получаваме кредит от 86 400 секунди на ден, а когато заспиваме запасът изчезва. И това, което не сме изживели днес вече е загубено. Всяка сутрин магията започва наново и получаваме безплатния си кредит.

И ние играем по правилата, невъзможно е да ги заобиколим. Но банката може да закрие сметката по всяко време и без предупреждение - животът може да спре всеки момент. Тогава какво правим с нашите ежедневни 86 400 секунди? Една секунда живот е по-скъпа от един долар, нали?

Автор: Марк Леви / Превод: Камелия Римпапова / Снимка: gtat.dracoblue.net