Его. Смирение. Любов...

  • Сподели:
Его. Смирение. Любов...

"Един мъж застанал пред вратата на своята възлюбена и потропал. Глас отвътре попитал: Кой е? – Аз съм – отговорил той. Тогава гласът казал: Тук няма достатъчно място за теб и за мен. И вратата останала затворена.

След година самота и терзания мъжът отново похлопал на вратата: Кой е? – Ти си – казал мъжът. И вратата се отворила." (Руми)

Когато на човек му липсва общата картина за нещо по-голямо от самия него, за нещо по-всеобхватно, той вижда само своето собствено разграничение. Тогава на преден план е егото му и човек не познава нищо друго, извън себе си.

И колкото повече егото се разграничава, толкова повече губи представа за цялото. Не осъзнава, че е една миниатюрна част от Вселената. Впряга се с много сила и енергия да защитава правото си на това свое съществуване.

Но Аз не може да съществува без Ти. Светът е изграден от тази полярност. Не мога да видя СЕБЕ СИ, без да видя ТЕБ. И егото страда - то се надценява. Има нужда от това, за да съществува. Превръща се в егоцентризъм.

На другия край, в другата полярност, е смирението. Осъзнаването, че Аз е навътре - в материята, но и навън - e ТИ - в самия живот. Отказването от егото, носи спасение. Разкривайки се, отваряйки се навън, умира егото и се ражда единството ни с всичко заобикалящо.

Разгръщането, отварянето на Аз става в Любовта, чрез Любовта, с Любовта. Границите на Аза позволяват да се преминат, да се влезе навътре, именно чрез Любовта. И така човек изживява истинска, пълна цялостност.

Любовта е единство с всичко.

Любовта не познава граници и препятствия.

Любовта е самият живот…

"Любовта е всичко, което имаме - единственият начин да си помогнем един на друг." (Еврипид)

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".

Хипноза

Хипноза и НЛП 12: Моето ново Аз.