Гара в Япония работи само за един редовен пътник

  • Сподели:
Гара в Япония работи само за един редовен пътник

Кана Харада е единственият пътник, който използва отдалечената станция Ками-Ширатаки в Хокайдо, Япония, но жп гарата е отворена за нея, докато не завърши гимназия. За въпросната ученичка железницата е единственият начин, за да стигне до училище.

Публикацията на CCTV във Facebook разказва трогателната история, която е споделена повече от 5700 пъти и харесана от над 22 000 души до събота.

Историята разказва, че Japan Railway искали да затворят отдалечената гара в Хокайдо преди три години, но променили решението си, когато разбрали, че момиче от града я използва, за да ходи на училище.
Japan Railways са оставили станциията да функционира до 26 март 2016 г. - денят, в който момичето ще завърши официално училище.

В публикацията се казва:

„Всеки ден само два влака спират на гара Ками-Ширатаки с уникален график в зависимост от това кога момичето трябва да отиде на училище и да се върне обратно".
 

Мнозина изразиха възхищението си от Japan Railways в нишката от коментари след публикацията.
Не е ясно как е започнала историята, за да се стигне до това романтизирано и тъжно развитие, но носталгията по изчезващите селца в Япония и сърдечните детайли, за които мнозина казват, че са подобни на филм на Хаяо Миядзаки, вероятно са помогнали за разпространението ù онлайн.