Гласът на Франк Синатра и дълбоките му сини очи

  • Сподели:
Гласът на Франк Синатра и дълбоките му сини очи

Франсис Албърт Синатра е американски актьор и певец от италиански произход, наричан още Гласът и Старите сини очи. Като певец Синатра дебютира през 1937 г. и записва първата си плоча в Балтимор. Неговата популярност продължава 60 години. На днешната дата през 1998 г той напуска завинаги този свят, но оставя цялата си любов в музиката и творчеството си, които вълнуват до ден днешен.

Единадесет пъти е лауреат на наградата „Грами“. Освен музикалния триумф, Синатра е и успешен киноактьор. На 26-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“ Синатра печели статуетката в категорията за най-добра мъжка поддържаща роля за изпълнението си в класиката „Оттук до вечността“ (1953) на режисьора Фред Зинеман. Носител е и на наградата „Златен глобус“.

Първата жена на Синатра е Нанси Барбато. От нея има три деца. През 1951 г. се жени за холивудската легенда Ава Гарднър. Неговото име се свързва с едни от най-красивите жени на неговото време – Марлене Дитрих, Лорен Бекол, Лана Търнър, Мерилин Монро. През 1960 г. среща Мия Фароу. Той е на 45, а тя на 20 години. Женят се през 1966 г., но две години по-късно се развеждат. Последната му съпруга е Барбара Маркс, с която остава до края на живота си.