Гледате ли порно?

  • Сподели:
Гледате ли порно?

Хората обичат лесбийското порно - особено жените. Всъщност терминът „лесбийка" беше най-търсеният термин сред жените в Pornhub през 2019 г. и най-търсеният термин в Съединените щати като цяло.

Докато лесбийското порно е най-търсеният елемент сред жените, само 1,3 % от тях действително се самоопределят като лесбийки и 4.3% се определят като бисексуални в САЩ, в проучване на Галъп от 2021 г.
Ако жените гледат по-лесбийско порно от всякога, защо по-малко от 6 % от населението се смята за лесбийка или бисексуална? Може ли интересът към лесбийското порно да означава, че търсите да изследвате своята сексуалност? Или може да е просто забавен начин да изпитате възбуда? 

Това е интересна и нюансирана дихотомия, но само за протокола „абсолютно нормално е да се наслаждавате на лесбийско порно, ако сте хетеросексуална жена", казва д-р Уендаша Дженкинс Хол, секс педагог и изследовател от Атланта, Джорджия. "Това не е индикатор, че сте лесбийки или бисексуални, въпреки че няма нищо лошо в изследването на сексуалната ви ориентация." Всъщност гледането на всякакъв вид порно е свързано с това да разберете какво ви доставя удоволствие. Ако лесбийското порно е в съответствие с това, което ви вълнува, продължете и гледайте.
Въпреки това, може би все още се чудите какво точно предлага лесбийското порно на жените, което другите категории порно не предлагат.
В културно отношение е по-приемливо жените да експериментират със своята сексуалност, отколкото мъжете. Това не означава, че хетеро жените са лесбийки под прикритие или бисексуални. За хетеро жените лесбийското порно е начин, по който те могат да изследват своята сексуалност.

Тъй като обществото приема повече експериментите жена с жена, има по-малко срам по отношение на любопитството на жените към гледането на лесбийско порно, дори и да не съответства на действителната им сексуална ориентация.
Лесбийското порно центрира вагинално и клиторално удоволствие.
Основното хетеросексуално порно, обаче, е по-фокусирано върху изобразяването на удоволствието на жените от погледа на мъжа. Известен също като това, което мъжете биха искали да гледат или чувстват по време на секс, а не това, което харесват жените.
Жените често са реквизит за погледа на мъжете и тяхното сексуално удовлетворение в масовото порно. В основата си е насочен към пениса и еякулацията.

От друга страна, лесбийското порно може да бъде по-чувствено, по-меко и по-реалистично в изобразяването на секса и оргазмите. Лесбийското порно също е по-вероятно да включва любовна игра, секс играчки и клиторална стимулация, като всички те са по-благоприятни за създаването на женски оргазъм, отколкото видеоклипове, фокусирани върху проникването.
Можете да се свържете с него по-добре от други видове порно.

"Ако сте жена може да успеете да се идентифицирате с чувствата и усещанията, представени в лесбийско порно, повече от тези в хетеросексуалното порно. Лесбийското порно отразява повече сценарии от реалния живот и части от тялото повече от хетеро порното.", обяснява д-р Джанет Брито, клиничен психолог и сертифициран сексуален терапевт, базиран в Хавай. Жените могат да се наблюдават и да си представят, че са докосвани по подобни начини.

Изводът: Няма нищо лошо в това да гледате този вид порно.
„Признайте, че живеем в среда, основана на срам, която обезкуражава сексуалната позитивност, и че сте отворени за изследване на сексуални сценарии и сцени, които почитат вашия шаблон за възбуда чрез лесбийско порно. Популярността на ЛП показва, че сексуалността на жените е плавна и че те могат да упражняват гъвкавост по отношение на експериментирането с различни сексуални фантазии и да се възбуждат от различни разкази, сексуални действия и тела.", обяснява Брито.