Гледайте повече нагоре!

  • Сподели:
Гледайте повече нагоре!

Устремете поглед към небето, ще забележите много. Колко плавно и спокойно летят птиците, колко хармонично се движат облаците, колко много светлина има и през деня, и през нощта.

Гледайте нагоре към високите дървета, възвишените планини и върха на най-големите сгради. Не се ли чувствате като богове? Ето, цялата тази огромна Вселена, цялата природа, красотата – част от нея сте самите вие. Тя ви обгръща отвсякъде и ви показва докъде могат да стигнат човешките мечти.

Когато погледнеш нагоре, намираш хармония, щастие, блаженство, но също сила и хъс. Ако ти липсва борбеност да постигаш, просто вдигни глава, там ще те чакат отговорите на всичките ти въпроси.

А защо ние все искаме да гледаме надолу? Защо всички сме забили поглед в обувките си? Какво си мислим, че ще намерим там … или всъщност въобще не мислим? Съзнанието ни вече не чува вътрешния ни глас, а мозъкът ни действа рутинно, изпълнява минималните си функции без да се разсейва с друго. Изгърбени, с увиснала глава, сякаш върху плещите ни е разположен най-големият товар – животът?

А защо просто не погледнем нагоре? Не е ли там търсената от нас свобода? Нали уж се стремим високо, нали уж имахме мечти и чакахме да сме щастливи?

И какво още чакаме – да дойде небето на земята, за да го видим? Не, ние сами трябва да вдигнем глава, ние трябва да отворим собствените си очи и да осъзнаем, че това, което считаме за товар, всъщност е истински дар!

За да успееш, погледни нагоре, както с очите, така и с духа си. Устреми се, върви бодро напред, израствай, бори се за себе си и имай смелостта да направиш това, което искаш. Не се отказвай толкова бързо, не позволявай да се чувстваш винаги наранен, защото там горе винаги ще е голямото небе, където и да отидеш!

Светът уж бил малък, но всъщност е толкова голям, охолен и изобилен. Той е изпълнен с възможности, прекрасни хора, невероятно красиви места, дори и с чудеса, но те не се крият под обувките ти, така че просто вдигни глава!