Глупак или смелчага? Квантова прогноза за периода 4 - 9 април 2016

  • Сподели:
Глупак или смелчага? Квантова прогноза за периода 4 - 9 април 2016

Вероятно сте чели или чували за това как вследствие на травма в детството, човек формира ограничаващи вярвания и поведение, които в зряла възраст продължават да действат с всички сили и това обърква живота ни. Когато сме малки, травма може да бъде всичко - внезапен силен шум, гневен изблик на родител, ужасяваща сцена от телевизора, лош сън...

Травма е състояние на шок – нещо се случва, ние се шокираме и нямайки стратегия за справяне с шока, формираме нездравословно убеждение и като следствие - начин за вземане на решенията си! Звучи страшно, нали?

Такава е истината - ние хората не сме подготвени по рождение да се адаптираме към шока. Това изисква опит. Биваш изпитан, преминавайки през огъня, за да разбереш как работи животът и как да се справяш с него. Същинската, най-дълбока воля се калява в огъня на опита.

Ето откъде идва и определението "прекършена воля" - понякога имаме преживяване, което така ни пречупва отвътре, че може и никога да не успеем да въстановим силата на сърцето си. Да бъдеш безстрашен не е да бъдеш глупец, който се хвърля в нещата просто така. Да бъдеш безстрашен означава, че след като духът ти е бил сломен, си намерил начин да се ВЪЗПРАВИШ отново, в цялостта си. 

На 4 април 2016 г. Слънцето попада в хексаграма 51 от колелото на живота – порталът на Война и ще остане там приблизително 6 дни. Време, което ще ни учи да развиваме куража си чрез опита, да бъдем войни, като най-важното е след всяко преживяване да се отдръпваме и да позволим на раните си да оздравеят. Колкото по-голям е шокът, през който сме преминали, толкова по-дълго време ни е необходимо да възстановим силите си. Ако изобщо успеем. 

Няма нищо срамно в това да се усетиш слаб в моменти на предизвикателство. Всъщност би било безразсъдно да се втурнеш напред без преди това да си бил центриран в сърцето, понеже само то може да ти каже коя битка е за теб и коя не. Кое е онова състезание, в което ако участвам е много вероятно да спечеля, е нещо което само твоето сърце може да ти каже. От него извира волята. 

Понякога отдръпването е единственото логично действие. Онова вътрешно знание да си дадеш сметка, че колкото и воля да имаш, не можеш да прескоча тази пропаст. Ако се опиташ, може да ти струва живота. Бъдете внимателни през тези 6 дни, понеже другите може да ви окуражат да проявите смелост, а да се окаже безразсъдство и вие да излезнете глупак, вместо смелчага. Приказката "тази лъжица не е за моята уста".

Оцеляват само тези, които могат да се адаптират. Свирепа истина. В периода 4 - 9 април имаме възможността да преживеем и да разберем повече за умението си да се адаптираме. Имам ли способността да мисля в крачка и да се възползвам от случая в движение? Да се измъкнеш от затруднение с танцувална стъпка! Ето това е сърце, което откликва на безпорядъка – много различно от проявлението на егото, което просто си иска.

Често, който се втурва пръв, бяга назад най-бързо, забелязали ли сте? Истинският кураж е нещо, което трябва да бъде призовано. С шока на ниво ежедневие вероятно се справяме добре. Но как действаме, когато стане земетресение?

Има хора, които са толкова изобретателни, направо гениални, че изнамират възможности дори и сред най-опустошителния шок. Това е предимството на опита от предишни кризи. Може да не ви харесва, но светът е място на състезание и оцеляват само най-приспособимите.

Трябва да се бориш, да бъдеш центриран, да бъдеш пробуден - това е дълбоката надпревара, която движи силата на волята. И все пак, не е за всеки да се съревновава, защото не всеки е готов да бъде ранен. Мощта на индивидуалната инициатива идва с цена.

Да следваш любовта на сърцето си изисква да си готов да минеш през огъня. И ако очакваш да се съревноваваш и побеждаваш все по един и същи начин, с един и същи инструмент, рано или късно ще те разкрият, че не притежаваш необходимите ресурси и дълбочина. В следващите 6 дни може да преживеете шока от това, че досегашната ви стартегия за успех вече не работи и животът ще изисква от вас адаптиране.

Развивайки у себе си високо ниво на адаптивност, човек развива капацитета да се справи с всеки шок. Да си в състояние да следваш вълната на шока, да намериш начин да се движиш по неговото течение, да следваш хода му. Представете си за момент рицарите от едно време, които са воювали на полето с меч и щит и са оцелявали битка след битка; във всеки един момент някой се втурва към теб с намерението да те убие и ти успяваш да откликнеш на шока и безпорядъка и да останеш жив.

Ето това означава да можеш да следваш вълната на шока! Ако си готов да следваш естественото течение, имаш шанс да оцелееш. В момента обаче, в който решаваш да се наслаждаваш на победата и си въобразяваш "Аз го направих", губиш бдителност и в миг ти отсичат главата.

Съзтезателите и победителите в света, на които най-много се възхищаваме не са нито най-умните, нито онези, които под блясъка на прожекторите се смеят на противника си. Истинският войн е скромен и не тръби наляво и надясно за възхитителните си умения.

Той пада на колене в сърцето си и благодари на живота, че е успял, защото му е пределно ясно, че не зависи от него... Това е духовен момент, в който виждаш и знаеш, че вложената у теб мощ не е твоя собствена, че си безпомощен в света, че са намесени висши сили.

В крайна сметка припознаваме факта, че има толкова пътища, колкото и човеци. Понякога сме изправени пред множество пътеки и изпадаме в дилема, не знаем в какво да вложим волята си. Има едно решение да се учиш от опита си. Истинският войн напълно прегръща сигурността за своята смърт и това е, което го прави истински жив!

На ниско ниво на съзнание, ние хората се съревноваваме един с друг, което и преди, и сега води до един и същи резултат – войни. През тези 6 дни, енергията на 51 хексаграм – Шок, Възправящо се, Войн, може да ни накара да се чувстваме прекалено реактивни, нервни, напрегнати. Или ще страним от живота, или ще се хвърляме напред от ярост и паника.

Ще бъдем враждебни, поради дълбокото чувство на безполезност и мощен гняв. Или ще бъдем страхливи. Каквато и мощ да имаш, тя е за другите. Ако влагаш волята си, мотивиран от висши принципи, висшите сили са на твоя страна. Духовността се губи заради претенцията "това е моят талант, моята мощ, моята воля". Струва си да се поразсъждава над това.

Всеки път, когато имаш куража да последваш индивидуалните креативни пориви на сърцето си, ти се свързваш с енергията на Предприемача. Да следваш твоята собствена инициатива означава да стъпиш извън утъпкания път, и да следваш повелите на твоята вътрешна същност. Няма безопасна мрежа, когато следваш съдбата си. Колективният начин е този на безопасността, а индивидуалният - на мистерия и несигурност. Това е единствената пътека на автентично пробуждане.

Агресия или уважение? Кураж или безразсъдство? Верен на себе си или футболна топка на мнението на другите? Желание за учене или свиване в черупката си? Войн или безпардонен състезател, готов на всичко само и само да е пръв?

Това е Духът, който Слънцето акривира за нас в тези 6 дни. Бъдете будни, внимателни и уважителни - към своята личност и към другите. За тези от вас, които шофират, това важи с тройна сила, тъй като агресивният подтик за състезаване е временно усилен.

Бъдете присъствени тук и сега, тъй като в тези 6 дни интуицията ни може да ни каже феноменални неща!

Ако сте любoпитни да узнаете повече за себе си и за света чрез астрологията и системата Хюман Дизайн или имате дилема и се нуждаете от подкрепа, можете да се свържете с мен на 0885 38 77 88 или на PoweredIn@gmx.com.