Характеристики на зодия Дева

  • Сподели:
Характеристики на зодия Дева

23 август – 22 септември

Съзвездие – Дева

Стихия – Земя

Зодиакално качество – Променливост

Щастлив ден – Петък

 

Девата е знакът на трудолюбието и работата. Удоволствие чрез работа е характерната особеност на Девата. Това е зодията, която притежава изключително много дисциплина, старание и усърдие. При Девата от особено значение е всичко около тях да е подредено и абсолютно чисто, те са истински педанти в това отношение. Целият живот на представителите на тази зодия е свързан с работа и физически труд. Девата се стреми към бързо професионално усъвършенстване. Гениалността на тази зодия се състои в това да разпределя същественото и важното от несъщественото и маловажното. Девата изпитва силна потребност да подрежда, категоризира и асимилира. За нея са характерни доза аналитичност и още по–голяма доза критичност. Всичко около нея е подчинено на стремежа към самоусъвършенстване. Девата е опитна, прагматична и изключително любознателна. Родените под тази зодия са милостиви, честни и щедри.

 

Положителни черти

Девата е трудолюбива и обича да довършва работата си докрай. Това е знакът, който добре ще обмисли и ще анализира всички възможни варианти преди да предприеме каквото и да било действие. На тях определено човек може да разчита, защото са изключително верни приятели, искрени партньори и търпеливи събеседници. Те винаги се стараят да открият доброто във всеки, който срещнат в живота си. Харесва им да следват инструкции и да изпипват детайлите.

 

Отрицателни черти

Девата притежава склонност постоянно да критикува останалите. Те лесно се палят и могат да се подразнят и от най–малкото. Отмъстителни са и притежават прикрит гняв, който при най–малкия скандал е готов да експлодира. Придирчиви, дребнави и прекалено суетни.

 

Любов

Те изключително трудно се доверяват на другите и точно тази тяхна черта е истинска спънка в любовните им отношения. За тях е изключително трудно да се отдадат на любовта и искрено да споделят чувствата на партньора си просто, защото  за тях е наистина трудно да се доверят безрезервно на някого. От тях няма как да очаквате романтични изненади, това не им е в природата. Така устроени са, че предпочитат партньорът им да е този, който ги затрупва с мили думи и силни чувства, а те просто стоят настрана и се наслаждават, защото e невъзможно те самите да поемат инициативата. За Девите е изключително трудно да си намерят подходящ партньор. Те искат човекът до тях да е перфектен и са изключително критични и към най–малките му недостатъци. Искат прекалено много от човека срещу тях, а са склонни да му дадат съвсем малко, точно това е и причината да не им върви във връзките. Те определено държат на добрата си репутация и най–вече на това, какво ще кажат другите. За пред другите хора са готови да създадат илюзията, че всичко около тях е приказка. Когато Девата е намерила идеалния човек, тя е способна да го пази и закриля със зъби и нокти. Създаде ли семейство Девата се отличава с изключителната си грижовност и всеотдайност към децата.