Идеалната половинка – реалност или фантазия

  • Сподели:
Идеалната половинка – реалност или фантазия

Всички хора по света фантазират за идеалния партньор и в техните глави, той е човек, който има перфектна външност - може би е модел на бельо, интелигентен е, притежава чувство за хумор и разбира се, е милиардер.

Както мъжете, така и жените имат склонността да фантазират за човек, който са обрисували в своята глава и очакват скоро да срещнат. За жалост в голям процент от случаите този човек е единствено и само в нашите мечти, защото няма на 100 % перфектен мъж, както и такава жена. Всеки човек е роден със своите качества, но и в комплект с няколко недостатъци. 

Често пъти качваме летвата твърде високо и имаме високи очаквания за човека, когото трябва да стане част от нашия живот, но така сами губим шансовете си да срещнем някой, който не е чак толкова идеален, но пък е напълно перфектен за нас.

Всяка една връзка е свързана с желанието и на двамата души да правят компромиси, затова трябва да подходим отговорно и да бъдем честни пред себе си, когато избираме своя партньор. Тогава ние трябва да сме готови да изпитаме, както сладостта на прекрасните мигове, така и сивите дни, които ще преминават през нас – защото партньорството не е свързано само с романтични уикенди, екскурзии и денонощни забавления, то се състои във възможността да протягаме ръка и да общуваме, когато нещата не са особено розови и именно тогава разбираме смисъла на връзката, както и дали си заслужава да си губим времето с човека до нас.

Но всички тези неща, трябва да ги направим само и единствено, ако човека до нас се доближава поне малко до идеалния партньор, защото иначе всичко това би се оказало загуба на време и нерви.

Има няколко качества, които хората масово търсят в своите половинки и те са: 

Да ни забелязва и да ни се възхищава
Да показва своите чувства и извън леглото
Да не ни кара, да правим нещо, което не желаем
Да можем да разчитаме на този човек безрезервно 
Да бъде открит и честен
Да може да оценява малките жестове
Да има привлекателна външност
Да притежава чувство за хумор
Да бъде щедър 
Да бъде интелигентен и сериозен
Да откликва на молбите ни

Хубаво е да знаем, че не трябва на всяка цена да се обвързваме с някого, просто за да не бъдем сами и ако човекът до нас не притежава, нито едно от изброените качества по-горе, е добре да се замислим всъщност какво правим с него и не е ли по-добре да бъдем щастливи сами, отколкото нещастни, но във връзка.

Изключително трудно е човек да намери подходящ партньор за себе си, но въпреки това не трябва да се задоволяваме с хора, просто преминаващи за малко през живота ни, от които не можем да научим нищо, които ни отегчават и изхабяват.

За да бъде истински щастлив един човек не трябва да търси идеалният партньор, а този който поне малко се доближава до неговия обрисуван в главата образ. Ако искате да имате самочувствие и да бъдете щастливи - никога не се обвързвайте, просто защото не успявате да намерите нещо по-добро в момента и ако човекът до вас не разполага с нужните качества, които желаете да има вашият партньор, просто не си губете времето с него.

За да бъде идеален за нас, партньорът ни не трябва да притежава тези черти:

Никога не ви казва нещо положително и не ви прави комплименти
Този човек е абсолютен егоист – финансово, емоционално и сексуално 
Харесва му да ви унижава
Не може да разчитате на него
Има някакви пристрастявания 
Обича да ви сравнява с други хора и да ви изтъква недостатъците
Държи се арогантно с вас 
Държи се оскърбително с вашите роднини и приятели
Вбесява се от проблемите ви
Предпочита да не поема никаква отговорност, за каквото и да е било
Държи се собственически
Страда от болезнена ревност
Игнорира ви
Посяга ви и ви кара да се чувствате зле
Не ви уважава
Не подкрепя вашите професионални стремежи и мечти

Сами разбирате, че връзка с подобен човек не би ви донесла нищо положително, затова не се срещайте по-добре с такъв тип хора.

Когато избирате своята половинка най-важното е да намерите човек, с когото може да бъдете истински приятели. 
За всеки влак си има пътници, просто изчакайте и ще намерите човек, който да се доближава до вашите стандарти за идеален партньор, не се впускайте във връзки, които могат да ви донесат неприятни изживявания.

Никога не се задоволявайте с някого, който не притежава нужните качества да бъде ваш спътник, така нито той, нито вие, ще можете да се насладите на тази връзка, както и няма да имате възможността да усетите истинската и спираща дъха любов.