Иман, която никога не замени Дейвид Боуи с друг мъж

  • Сподели:
Иман, която никога не замени Дейвид Боуи с друг мъж

"Не, той не е покойният ми съпруг. Той е моят съпруг."

Шест години след смъртта на изпълнителят, Иман си спомня живота и брака си с Дейвид Боуи.

"Познавах го като човека, Дейвид Джоунс, а не рок звездата", сподели пред People емблематичният супермодел и глобален посланик на CARE.
Двамата се срещнаха за първи път през 1990 г., след като им бе устроена среща на сляпо в Лос Анджелис. Иман си спомня: "Дейвид каза, че това е любов от пръв поглед".  
Що се отнася до преместването ù в Лос Анджелис през началото на 90-те, Иман допълни: "Никога не съм имала намерение да се местя там. Това не е едно от любимите ми места, огромно е, с огромни разстояния. Но тогава вярвах, че следвам съдбата си. Съдбата ме призоваваше да отида там, за да мога да се срещна с Дейвид."

Прибирайки се в хотелската си стая, след като е дефилирала за Тиери Мюглер в Париж - там я очаква изненада, пълна стая с аромата на гардении, цветя, които Боуи е поръчал да се доставят.

"В началото на нашите отношения се разхождахме по улиците и връзките на обувките ми се развързаха. Дейвид коленичи, за да ми ги оправи и в този момент си помислих, че той е мъжът на живота ми".

Двойката сключва брак на 6 юни 1992 г. на интимна церемония във Флоренция, Италия, а през 2000 г. посрещат на бял свят дъщеря си Александрия Зара Джоунс.
След смъртта на новатора в поп културата през 2016 г., Иман създава "Love Memoir", нейният първи аромат. Нищо чудно, че любовен спомен е избраното име.
През първите няколко години след като Боуи умира от рак, Иман споделя, че не е била в състояние да прекарва твърде много време в дома им в северната част на щата.
"Изпаднах в дупка и не исках да се връщам обратно там. Мислих, че съм обработила тази травма и съм преодоляла смъртта му, но явно грешах".

Ковид пандемията затваря Иман зад стените на дома ù, както повечето хора, и това я принуждава да бъде заобиколена от всичко свързано със същността на Дейвид, както и от нещата, които той е обичал.
Ароматът, който съчетава дървесен ветивер, е наклон към любимия мирис на Боуи и бергамот от Тоскана, който пък я препраща към мястото, където са се оженили. Това описва Иман като "паметник на вечната любов".

Все още има моменти, в които моделът изразява колко силно и нетърпимо чувства отсъствието на Дейвид, но за утеха в такива дни, ù служат спомените, които заедно са изградили.

"Понякога си припомням, че имах 26 години. Това е нещото, което ме поддържа."

Веднъж дъщеря им Александрия се обърнала към майка си с въпроса дали някога не възнамерява пак да се омъжи.
"Не, не бих се омъжила отново", отвърнала категорично Иман. "Дейвид не е покойният ми съпруг. Той е моят съпруг".