Интернет не може да оправи живота ви

  • Сподели:
Интернет не може да оправи живота ви

Един безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетните в "Майкрософт". Шефът на човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.

След изпита му казва: Назначен си, дай ми имейла си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата и часът, когато да дойдеш на работа.

Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито имейл.

Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма имейл, това означава, че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата.

Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба. Тогава той решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг. ягоди.

След това тръгва от врата на врата, за да продаде ягодите и така за по-малко от два часа удвоява капитала си. Тази операция повтаря още три пъти и се прибира с 60 долара в джоба.

Така осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно, утроявайки парите си всеки ден.

Малко след това си купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия на камиони за доставки.

След 5 години

Човекът вече е собственика на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.

Тогава той се замисля за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за имейла му, за да му изпрати офертата.

Тогава човекът му казва, че няма имейл!

Интересно, казва му застрахователят, нямате имейл, а сте успял да построите тази империя, представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте имейл.

Човекът се замисля и отговаря: Щях да чистя тоалетните в "Майкрософт".

Поука 1 от историята

Интернет не може да оправи живота Ви.

Поука 2 от историята

Даже и да нямаш имейл, ако работиш много, можеш да станеш милионер.

Поука 3 от историята

Прочете това по интернет, което значи, че по-вероятно да станеш чистач на тоалетни, отколкото милионер!

А поука 4 от историята

Всеки сам да избере пътя в живота си, дали да си направи имейл, за да чисти тоалетните, или да изгради империята си, използвайки ума и находчивостта си!

Отивам да продавам ягоди...