Интровертите в живота и любовта

  • Сподели:
Интровертите в живота и любовта

Интровертите определено са по-различен тип хора. Те се открояват от останалите с начина, по който пресяват хората в обкръжението си. Интровертите са личности, които не обичат груповите събирания и се чувстват силно притеснени и объркани, когато са заобиколени от много хора. За да стане интроверт, човек трябва да е имал някакви проблеми, които най-вероятно са започнали още в най-ранна детска възраст и са отключили тази неприязън към останалите хора. Те са хора, които трудно задържат емоциите си и предпочитат да кажат какво точно мислят, без значение дали ще наранят някого, просто не могат да премълчават и да си слагат маски с единствената цел другите да ги харесват. За тях няма значение какво мислят останалите, те гледат да се разграничават от тълпата и изграждат свой собствен свят, в който главните герои се броят на пръсти. За близки и приятели не допускат когото и да е било - внимателно преценяват и избират  хората около себе си.

Има големи ползи от това човек до някаква степен да бъде интроверт. Определено няма да се натоварва толкова много психически в опита си да се хареса на останалите, като се старае да бъде мил, дори и да не му идва от вътре.

Не се бъркайте, ако мислите, че хората-интроверти са егоисти – по-скоро са хора, които се опитват да се разграничат от всеобщите очертания за правилния начин на живот. Защото те се чувстват щастливи само с човек или двама до себе си, но хора, на които могат да разчитат и да споделят всичко.

Не е нужно да сме социални животни, които да бъдат харесани от целия свят, за да се чувстваме щастливи. Както при единия тип личност, така и при другия, си има своите плюсове и своите минуси.

Любовта при интроверта

Със сигурност интровертите изпитват голяма трудност при избирането на подходящ партньор, както и при намирането на такъв човек, тъй като интровертът не си пада много по шумните и големи компании, както и по грандиозните празненства. Но все пак, ако намери подходящ партньор, интровертът не е способен на 100 %, да му отдаде вниманието си, но е способен да му бъде верен и да му предложи цялата си любов. Общуването с интроверт би било до някаква степен малко по-трудно, защото той е човек, който отделя много от времето си да се задълбочава в мислите си и не е склонен непрекъснато да говори и да споделя с половинката си. Но когато човекът до него го приеме такъв, какъвто е, може само да спечели от огромното количество любов, нежност и чувствителност, с които разполагат интровертите.

Животът на интроверта

Интровертът е склонен да привлича хората около себе си с неговата загадъчност и доза магнетизъм, които притежава. Този тип личности са предпазливи, но в същото време и безкрайно чувствителни, въпреки че не са склонни да се подават на емоциите и да показват тези чувства. Интровертът харесва времето, което прекарва с най-близките си хора на сърце, но най-добре може да си отпочине и релаксира единствено, когато е сам със себе си, точно това го отличава от останалите хора. Той не изпитва нуждата на всяка цена да се хареса на останалите и винаги да бъде център на внимание, за него тези неща са без значение. Достатъчно мотивиран, организиран и силен е, за да може да разчита на собствените си възможности и не се страхува да поеме риска - дори и да загуби, той няма да се откаже да опитва. Когато не е в настроение интровертът има склонността да се затваря в себе си и е изключително трудно човек да разбере какво точно го мъчи, в такива моменти единственото лекарство за интроверта е да отиде някъде сред природата и да изчисти мислите си. Интровертите са по-затворени и срамежливи хора от останалите, но това не е свързано с психическа болест или психическо разстройство, а просто до избор на начин на живот.

 

Интровертите са общителни, но по свой начин. Няма един-единствен начин за общуване, въпреки че може да изглежда, че някои начини за общуване са по-правилни от други. Интровертите се уморяват от изобилието на външни стимули, но това не означава, че изобщо не искат да прекарват време с други хора.” – Майк Викинг