Изкуството да даваш... или йога сева

  • Сподели:
Изкуството да даваш... или йога сева

Йогата вдъхнови модните тенденции в хоби практиките на Западния свят. Модерна тема за разговор, модерно занимание, модерно бягство от забързаното ежедневие или от неотложни ангажименти.

Но замисляме ли се какво всъщност представлява изкуството на йога в своята сърцевина, съблечено от всички етикети. Йога всъщност е да докоснеш не само пръстите на краката си, а да достигнеш и до сърцето си.

Сред многото разновидности като ащанга, хатха, виняса, ин, нидрa, тихо се промъква йога сева, която още не се е изкачила на модното дефиле в йога центровете. Ако йога е акт на свързване с вътрешния ти мир, йога сева е единение със самото даване.

При сева даваш от сърцето си безусловно, безвъзмездно, без очаквания за благодарност или това да се върне при теб под някаква форма. Изкуството да даваш, за да направиш някой друг или много други хора по-щастливи, получавайки твоята подкрепа.

При сева купуваш еднопосочен билет за почивка на егото си и всички пориви на "Аз съм" и даваш на себе пространство в посока "Аз давам". Изкуството да даваш от сърцето си любов, лично време и енергия за другите.

Понякога звучи толкова сложно, а всъщност малките стъпки в практикуването на сева дават това усещане за хармония и мир със заобикалящия ни свят, което не може да се опише с думи.

За йога сева не ти е необходим инструктор, зала или специално обучение. Просто се събуди, огледай се около теб и подай с усмивка и любов ръка на някой, който се нуждае от тях.

Практикуването на сева започва с малки жестове - да дариш от личното си време е безценна сила. А формата, под която практикуваме? Формата на сева я придаваме ние самите, нали затова е и изкуство. Вътрешното удовлетворение и наслада са гарантирани.

Снимка: hotncoolyogaclub.com