Изпаднали сте в криза – ето няколко начина да се справите с нея

  • Сподели:
Изпаднали сте в криза – ето няколко начина да се справите с нея

Никога не трябва да се чувстваме така притиснати от обстоятелствата, че да не можем да намерим изход – запомнете, че щом съществува проблем, съществува и решение за него, въпросът е за колко време ще достигнете до него.

Кризата в живота ви може да бъде свързана с проблеми с работата, партньора, приятелите, семейството или обичайните финансови проблеми. За съжалениe всички тези неприятности, могат да ви се стоварят по едно и също време и тогава да се окаже, че имате неприятности както в интимния живот, така и на работното място.

В тези моменти, човек се чувства емоционално уморен и объркан, колебае се какво точно да направи и кое е най правилното решение за разрешаване на сложните ситуации, в които се намира в този момент. Има алтернативни варианти, чрез които той може да се почувства по-добре и те са свързани с посещение при специалист, йога, медитация или просто може да поговори с добър приятел. В такива моменти е важно човек да успее да си осигури емоционална подкрепа и да поговори с някой.

Нищо не е изгубено, когато в тунела се промъква светлина. Какво значи това ли? Значи, че докато сме живи и дишаме, можем да се справим с всичко, с всеки проблем, спънка, неприятност, обида и негативни емоции, щом сме живи, значи ще намерим решение. Човек няма избор единствено, когато си замине от този свят. Всичко повтаряме, всичко друго в този живот е поправимо.

Съвети за овладяване на психиката ви, когато се чувствате напрегнати и имате проблеми

Важно е да намерите емоционална подкрепа в някого, това може да е ваш роднина, близък, приятел, съсед или просто на човек, на когото държите и вярвате. Когато споделяме своите тревоги, ние директно смъкваме част от натрупалото се напрежение в нашата психика, а когато го правим пред човек на когото вярваме безрезервно, насреща си можем да получим наистина добър съвет, който ди ни помогне в трудния момент.

Разберете, че на вас ви е нужно до себе си да имате човек, на когото вярвате. Човек, който е способен да ви даде правилен и обективен съвет, и същевременно да може да съхрани вашия проблем за себе си, да не го разпространява и коментира пред други хора, защото това ще се отрази директно на вашето самочувствие, както и на бъдещото ви доверие към този човек.

Приятелите, които държат истински на нас и ни обичат, са склонни да ни казват безмилостната истина, директно в очите и именно от тях, можем да получим най-точния съвет за нашия проблем – докато останалите хора, обикновено ни дават безсмислени съвети.

Освен на приятелите и на близки, може да разчитате и на специалист. Това ще е подготвен човек, който ще може да ви даде конкретните отговори на въпросите, които не спират да ви терзаят. Няма нищо лошо в това, човек да се обърне за помощ към психотерапевт, когато е в труден етап от живота си и да поговори с някого, споделяйки своите притеснения и болка.

Трудно е наистина да промените своето поведение на базата на няколко съвета и разговора, но когато човек се чувства притиснат от обстоятелствата, му е нужна подкрепа под формата на добър слушател, който може безрезервно да влезе в положение.

Ако искате животът ви да се подобри на практика, е нужно да излеете душата си, да споделите тревогите си и да прелистите страницата, започвайки от нещо ново и ползотворно, което ще се отрази положително на психиката ви.

Всяка една наша емоция се отразява директно на психиката ни, затова е добре да можем бързо да преминавате през трудните периоди в живота си и да се радваме, и забавляваме възможно по-дълго време.

Опитайте се да се промените и да действате по различен начин от досегашния, сменете посока и достигнете сами до правилното решение. Ако не можете да се справите със своите лични тревоги, потърсете терапевт, пред който може да споделите точно какво ви тревожи. Може да се обърнете и към своите семейни психотерапевти – майки, бащи, баби, приятели и т. н.

Никога не се чувствайте неудобно, когато се нуждаете от помощ, за да се справите с личните си проблеми. Намерете човек, пред когото може да споделите мъката си и да затворите тази страница от живота си.

Всеки човек рано или късно в живота си навлиза в подобни мрачни етапи, но пак казваме, щом има проблем, задължително трябва да има и решение за него, затова не се притеснявайте, защото рано или късно решението, само ще дойде при вас.