Как да бъдем успешни и да постигаме целите си

  • Сподели:
Как да бъдем успешни и да постигаме целите си

Често чуваме, че еди кой си е много успял. Друг пък много лесно постигал целите си. Трети разполагал с много пари, защото имал процъфтяващ бизнес...

Как се случва това ли? С труд, ясни цели, фокусиране върху важните неща, желание за успех... Може да се постигне и по много други начини, но в момента говорим за това как сам да постигнеш успех, без някой да ти го "даде наготово".

Днес често попадаме на статии, които ни обясняват как да успеем. Или ни предлагат всевъзможни семинари, на които отново ни говорят как да станем богати...

Ние решихме да споделим няколко прости неща, които е добре да правим всеки ден, за да изкачваме стълбичката на успеха, да бъдем реално продуктивни и да затвърждаваме постигнатото.

1. Обичайте истински това, което правите

Не приемайте работата си просто като поредната работа, не чакайте да дойде краят на работния ден, не си казвайте "Офф, как не ми се ходи на работа" и т.н.

Ако наистина обичате това, което вършите и то ви носи удоволствие, работата ви ще спори и ще постигате по-добри резултати. Редица изследвания показват, че когато сме щастливи и удовлетворени от работата си, това оказва сериозно въздействие върху нашата продуктивност.

2. Поставете си ясни цели и систематично ги следвайте

Успешният човек си поставя ясни цели и насочва енергията си в тяхното постигане. Забравете за безцелната работа по проекти, които няма да ви донесат нищо, а просто ще отчетете дейност. Това не е крачка към вашия личен успех.

3. Успешните хора могат да работят малко, но качествено

Не е необходимо да прекарвате часове наред в офиса, за да постигнете успех. По-добре да работите по-малко, но по-фокусирано – започнете от най-важното с ясната идея да го свършите по най-качествения начин.

4. Не бъдете многофункционални, а си поставете ясен фокус

"В момента работя по този проект и не ме занимавайте с друго, ако обичате". За да бъдете продуктивни, концентрирайте се върху най-важното. Не е необходимо да носите 10 дини под една мишница и накрая – резултатът да не ви удовлетворява, защото сте искали или са поискали от вас да вършите няколко неща едновременно. Затова – ясен фокус!

5. Грижете се за себе си

Работата не е животът ви. Помислете и за себе си – за здравето и тонуса си, за настроенията си, пътувайте, радвайте се на семейството и приятелите си. Грижата за себе си и добрата кондиция са важна част от постигането на успех в която и да било сфера.

Без значение дали имате собствен бизнес, дали сте изпълнителен директор в огромна компания или сте служител в малка фирма, замислете се върху прочетеното. Не е толкова трудно за изпълнение, а ще ви помогне да постигнете успех и най-важното - да сте продуктивни, а не просто да работите.