Как да контролираш хората около теб

  • Сподели:
Как да контролираш хората около теб

1. Усмивка – Дори когато общувате с хора, които са арогантни и злобни към вас или не са ви особено приятни, е важно да задържите усмивката си на лицето, така хората срещу вас ще разберат, че вие сте човек със стабилни нерви и нищо не може да ви изкара извън контрол и ще променят начина си на поведение. Когато се усмихвате и запазите хладнокръвно излъчване, вашите недоброжелатели ще открият силен съперник във вас и ще имат нужния респект.

2. Информация – Нужно е да знаете всичко, което се случва около вас и винаги да сте достатъчно добре информирани, както за хората около вас, така и за конкурентите ви. Информацията за другите и случващото се около вас ще ви позволи да контролирате правилно социалния си живот и ще знаете за следваща стъпка на вашите конкуренти и недоброжелатели.

3. Доверие – Важно е хората около теб да могат искрено да ти се доверят и да разчитат на твоите съвети. Хубаво е да създадеш имидж на човек, който е силен упорит, но на който може да се разчита в нужда – така по–лесно ще можеш да контролираш емоциите на хората около теб, защото те ще имат нужното доверие и ще могат да ти споделят неща, които могат да ти бъдат от полза.

4. Власт – Трябва да притежаваме нужните сили, за да можем да понесем и да се справим с отговорностите, които носи властта. Тя е изключително важна за нас, трябва да разполагаме с нея и да знаем, че е по–добре ние да контролираме нещата, отколкото те нас и да се крием постоянно в ъгъла като жертви. Важно е хората около нас да ни уважават и да имат нужния респект към нас и няма да се лъжем, всичко това е пряко свързано с властта, която притежаваме. Не е ли по–добре ние да ръководим останалите и да контролираме действията им, да бъдем лидер, а не човек, който останалите не забелязват или постоянно мачкат, замислете се над това.

5. Конкуренти и врагове – Важно е да държите всички тези хора близко до себе си, да знаете за всеки един техен ход. Така, хем ще предвидите бъдещи проблеми с тях, хем ще можете да ги контролирате и най–вече да им повлияете на действията.

6. Добрият тон – Това винаги е правилна стратегия, ако искате да спечелите вниманието и положителните чувства в другите. Не бъдете високомерни и прекалено взискателни към хората около вас, защото това е начин, който по–скоро ще ги отдалечи от вас. Научете се да слушате, какво ви казват хората, правилно да разкодирате намеците им, така ще ги опознаете по-добре и ще се научите, как  да ги контролирате при нужда. Важно е да печелите точки пред другите, ако искате те да изпълняват вашите желания и един от начините е да говорите с тях добронамерено и да им правите комплименти, това също ще е от полза за вас.

7. Клюки и обиди – Изключително важно е как реагирате на тях и човекът, който ви е нагрубил, какво ще си помисли за вас, когато ви погледне - дали ще види жертва, с която ще продължи да се подиграва или силен човек, който е готов да се самоотбранява. Ако искате да контролирате останалите хора е важно да не скланяте глава пред клюките и обидите, да бъдете силен, хладнокръвен и да можете с един спокоен тон да ги поставите на мястото им. Така те ще разберат, колко властен и респектиращ човек стои насреща им, а вие ще можете да предотвратите занапред злобните клевети по ваш адрес и ще сте подготвени да контролирате бъдеща подобна ситуация.