Как да намерим числото на живота си

  • Сподели:
Как да намерим числото на живота си

Всеки зодиакален знак и всяка планета имат свое число, което влияе върху човешката съдба. То се получава, като се съберат цифрите от датата на раждане, която не е случайност. Зад нея стои окултният смисъл, който внася ред в ежедневния живот. Например, когато човек е роден на 19 януари 1949 г., за да научи кое е неговото число, трябва да събере отделните цифри (1+9+1+1+9+4+9) и получената сума да сведе до едноцифрен сбор (в случая 34-3+7 = 7). И така числото на живота на този конкретен човек е 7. От раждането до смъртта той ще се влияе от силата, която му дава числото на собствената му съдба, защото може дори да си смени името, но не и датата на раждане.

Единица - Лидер

Вие сте първопроходец, водач и командир. По природа сте позитивна личност и притежавате силна индивидуалност. В живота ви е запазено мястото на лидер в изкуството. Вие сте оригинална и съзидателна личност, притежавате и известна агресивност необходима ви, за да осъществите идеите си. Амбицията е едно от най-важните неща в живота ви и ви мотивира с всички сили да се борите за успеха, към който се стремите. Надарени сте със способността да управлявате и организации - както големи системи така и семейството. Упоритостта и волята са средства на вашата амбиция и вие умело ги използвате. Същевременно проявявате и отрицателни черти в моменти на недомислие. За вас е лудост да осъществявате идеите си дипломатично и желаете да ги достигнете със силата на волята, налагайки ги на околните. Склонни сте да критикувате и да осъждате другите, но не им позволявате и те да посочват ваши слабости и пропуски. По природа сте чувствителни, макар че се опитвате да го прикривате. Изживявате силни чувства, имате склонност към поезия и музика, мислите повече със сърцето, отколкото с главата си. Бъдете предпазливи. Никога не налагайте своите мисли и идеи на другите, защото може да страдате заради това. Ако искате близките да ви уважават, тогава и вие трябва да ги почитате. Истинската любов не си поставя крайни цели. Богат е този, който дава, а не който взима.

Двойка - Помощник

Това, което желаете, можете да постигнете и без фанфари, защото тактичността и дипломатичността са 2 много важни черти на вашата личност. Тон в живота ви дава думата "сътрудничество". Ще достигнете до по-голям успех, ако помагате на другите да осъществяват своите замисли, отколкото, ако другите ви помагат. Притежавате дадена ви от природата грациозност и способност да разбирате другите. Тези 2 характеристики ви поставят високо в очите на околните. Живеете за любов и от любов. Темпераментни сте и леко настроени към хедонизъм. Привличат ви познанието и житейската мъдрост. 2 е числото на приятелството. Дружелюбието ви носи много неща, които другите не могат да получат колкото и да се напрягат. Ритъмът е едно от условията, за да бъдете щастливи. Вие сте извънредно чаровни и лесно се сработвате с хората. Символът на вашето число е духът, душата, космическата енергия, която притежава тялото ви. Иначе казано вашата задача е да вдъхнете живот на празните думи. Съществува някаква магическа връзка, която свързва всичко, което правите, защото като че ли запалвате огъня на живота с идеите си. Там, където другите търсят другарство и приятели и очакват помощ от тях, вие показвате една необикновена независимост и свободен дух. Това ви прави съвършени помощници и сътрудници, но и изцяло ви удовлетворява.

Тройка - Творец

Вие сте човек с особено, само ваше излъчване. Психиката, духът и душата играят голяма роля в живота ви, защото добре разбирате и лесно прониквате в същината на нещата. Не губите време за неосъществими работи, тъй като разбирате, че животът не е само игра и веселие. Това, което ви отличава от другите, е вашата пристрастност. Притежавате разнообразни таланти и трудно избирате начина и формата, чрез които да изразите това, което е у вас и което чака да излезе на бял свят. Учите бързо, защото можете да овладявате знания без да полагате големи усилия. Пишете поезия, тъй като за друг вид творчество е необходима по-голяма съзидателна енергия. Дружелюбни сте, притежавате чар и умеете да забавлявате околните. Хората ви обичат, с радост слушат приказките ви, всички ви се възхищават, особено представителите на противоположния пол. Вие сте голям ентусиаст и се занимавате с много неща. Обаче вашето, в началото много голямо въодушевление, постепенно намалява и вие се хвърляте към нещо друго. Не ви е грижа за това дали нещата са добри или лоши, защото ги възприеманет такива каквито са. Желаете да действате по свой си начин и да задоволявате своите желания. В състояние сте бързо и в момента, в който това се изисква, да реагирате с шега и така ефикасно да пресечете нечия критика. Любовта ви е необходима и насъщна потребност. Докато не откриете някого с когото бихте могли да споделите чувствата си, вие сте нещастни.

Четворка - Строител

Вашето число символизира квадрат, а това означава праведност и еднаквост. Намирате се в центъра, ограничен от всички страни и не можете да излезете. Единственият свободен път за вас е пътят нагоре. Квадратът е практичната страна на живота и основата, върху която се гради всичко останало. Можете да погледнете на това като на изграждане на темелите на всичко останало, на едно по-хубаво бъдеще. Животът за вас е безкрайна работа. Надарени сте с търпение и желание да бъдете практични. Ментодичността и логиката са за вас по-скоро оръдие на ума. Готови сте да се отдадете, макар да не го показвате. Понякога е по-умно да да избягвате някои неща, отколкото да вървите право към тях. Ако спрете да противопоставяте идеите си на другите, може да облекчите своя напредък. Проявявате се най-добре чрез своята организираност. Вие сте в състояние тайно да визуализирате всяка идея. За вас не може никога да се каже, че бягате от отговорност и задължения и точно в това и силата ви.

Петица - Писател

По природа сте жизнени, изпълнени с дух, въодушевление и енергия. За вас животът е смела авантюра, в която влизате с голям замах, защото постоянните преобразования в съвършената подредба са израз на склонността ви към промяна и разнообразие. Вие живеете в детайлите. Желаете да се окажете на място, където се случва нещо важно и интересно. От самото раждане сте надарени със свобода, но вие постоянно се стремите към все по-високите и сфери, към вътрешната свобода. Бързо и лесно се влюбвате. Без любов нищо в този живот няма смисъл за вас. Стремежът ви към щастие е съпроводен с ведър хумор, духовитост и удовлетвореност. Много сте одухотворени и сте вещ оратор. Можете да имате успех в професиите, в които се изисква кристален глас, богат речник и ораторско изкуство. Може да заблестите в света на забавленията и книжовността като искряща звезда само ако успеете в истинските неща, които да поставите в нужния миг на принадлежащото им място. Не се притеснявайте, че в някои моменти ви противоречат, защото това е отличителната черта на всички интелектуалци, на хората с истински дух. Ако водите здравословен начин на живот, може да доживеете до дълбока старост. Слава и успех ви очкват след тридесетата ви година.

Шестица - Учител

Имате възвишени идеали и голямо желание да ги достигнете. Любовта е владетелката на вашия свят и целта на живота ви е да обогатявате тази идея. Смисълът му пък виждате в това да помагате на хората. Вие сте първични, обичате истината и сте изпълнени с милосърдие и топлина. Жената тук е грациозна, чаровна и одухотворена с музикални наклонности. Мъжът пък е духовен водач, роден творец. И двамата се задоволяват с малко, с ежедневните неща и ако се стремят към нещо, то е от най-висше естетическо и духовно естество. Вие сте чувствителни и раними, обиждат ви всички баналности и грубости, не сте себични и се жертвате за близките си. Точно в това е и силата ви. Ако издържите, ще разрешите всичките си проблеми в живота до 35 си година. Грижете се за себе си, защото здравето ви е крехко. Не натоварвайте твърде много сърцето - то е най-чувствителния ви орган. Ако ходите редовно пеша и се занимавате с плуване, ви очакват приятни старини без особено големи неприятности.

Седмица - Мислител

Мисловна и аналитична натура сте. Непрекъснато се опитвате да откриете дълбокия смисъл на нещата. Не се задоволявате с повърхностните работи. Медитирането и анализирането може да ви доведат до някои древни и нови истини, особено ако в тези си занимания се придържате към мистичната и окултна линия. Задачата на вашия живот е да се занимавате с лечителство. Ще лекувате себе си и околните с енергия. Близки са ви религиозните и мистични системи и философии. Вашата отнесеност ви отдалечава непрекъснато от околния свят, но не се притеснявайте от това. Вслушвайте се само в собствения си глас, защото сте на прав път - да опознаете себе си и другите. Ще си изпатите заради любовта, но няма истински чувства без страдание и болка. Ако за спътник в живота си намерите личност от вашия знак, между вас ще се изгради прекрасна хармония, на която мнозина ще завидят.

Осмица - Колекционер

Вие сте енергични, притежавате ярко изразени организационни способности и непрекъснато се стремите към нови знания. Рационални и практични сте. Ще достигнете високо в света на бизнеса само ако проявавате тактичност в отношенията с хората. Имате склонност към природните науки, особено към химията и физиката. Ще успеете и в политиката, ако правилно носичите своята енергия. Пазете черния си дроб и бъбреците, откажете се от работа през нощта и дългото седене.

Девятка - Метафизик

Най-пламенните желания и най-възвишените идеали са вашето космическо наследство. Интересите ви в живота са свързани с опознаването на човешката душа, окултизмът и големите мистерии. Винаги сте готови да бъдете в помощ на другите, защото наистина смятате, че най-голямото богатство е това, което човек прави за другите. За вас богатството е даването, а не взимането. В края на 30-та си година ще преживеете просветление и ще станете едни от големите привърженици на тайно учение. Тайната ви цел е съвършенството, привличат ви божествените и окултните умения. Не желаете да говорите много - мълчаливи сте по природа, но като кажете нещо, то е истински бисер. Любовта за вас е най-святото нещо на света. Тя ще ви помогне да изпълните всичко замислено. Любимият е най-добрата опора в живота за вас. Предстои ви дълъг и ползотворен живот. Делата ви ще живеят и дълго след вашата смърт. Ще имате примерен и верен спътник в живота.

Автор: Борислав Димов / Източник: magicaura.com