Как да не попадаме в неподходящи връзки

  • Сподели:
Как да не попадаме в неподходящи връзки

Във връзки, в които сте вглъбили цялото си внимание върху партньора и в представите ви той е перфектния партньор, но в действителност е човек пълен с недостатъци и без особени допирни точки с вас – вие започвате да вярвате, че получавате това, което заслужавате и е по-добре да сте просто с някой, отколкото да останете самотни. По този начин потискате своите чувства, желания и мечти, снижавате самочувствието си до най-ниското ниво. В старанието си да се самозалъгваме и губим времето с човек, който е напълно неподходящ за нас, ние губим частица от себе си. Ако искаме още на по-ранен етап от отношенията си с този човек да разберем, че той не е подходящ за нас, ще трябва да се научим да пресяваме неподходящите хора.

Никога не изливайте чувствата си още в самото начало на връзка

Има мъже ловци, които дебнат и търсят жертви – наранени и тъжни жени, които ще бъдат по-лесна плячка и готови за манипулиране. Затова никога не разкривайте всички важни детайли от живота си, преди добре да сте опознали човека до себе си.

Не си мислете, че той е център на вашата вселена и вие няма как да съществувате без него

Когато започнете да боготворите човека до себе си до момент, в който се притеснявате да излезете сами навън и смятате, че вие сте перфектни благодарение на този човек, а не на собствените ви усилия и възможности, значи имате сериозен проблем. Никога не поставяйте на преден план друг човек пред самите вас. Имайте самочувствие и знайте цената си. Не позволявайте вашите мисли и чувства да бъдат съпроводени от желанията на друг човек – каквото и да се случва, не позволявайте контрола за чувствата ви да го държи някой друг.

Научете се да разпознавате неподходящите връзки за вас от самото начало

Не си губете времето да моделирате перфектния човек или да вярвате, че този човек може да се промени, според вашите очаквания. Дори и най-малките детайли, които ви показват, че той не е сериозен към вас или има нещо нередно в поведението му, са сигурни сигнали, че тези отношения ще ви донесат единствено тъга. Затова се научете да разпознавате сигналите и не съхранявайте една връзка, само защото се чувствате самотни и просто искате да имате някой, без значение кой ще е този човек, до себе си.

Отделете достатъчно време, за да пресеете неподходящите хора от живота си

Ако се чувствате неудовлетворени, тъжни и нещастни във връзката, в която се намирате – значи просто трябва да промените нещо, а ако този период продължава прекалено дълго, то най-вероятно трябва да смените своя партньор с някой, който ще е способен да ви направи истински щастливи. Отделете време, за да се изчистите от негативните хора в живота си и независимо дали това ще са приятели или партньори – просто го направете, ако искате да се почувствате самоуверени и щастливи. Важно е вашата интуиция да не спира да работи, особено в момент, в който чувствате, че няма споделеност, чувства и подкрепа от отсрещната страната – това е моментът да поставите чертата и да се огледате за партньор, който ще е способен да ви даде всичко от което се нуждаете, за да бъдете щастливи.

Сигналите, че сте с неподходящ човек са няколко – чувствате се нещастни, ограничени, спирате да вярвате в собствените си способности и се чувствате задушени от тези отношения.