Как да премахваме блокажите, причиняващи страха?

  • Сподели:
Как да премахваме блокажите, причиняващи страха?

Как да премахваме блокажите, причиняващи страха?

Естествените житейски превратности могат да генерират лично израстване или да създадат лични страхове. Кое от тях доминира, зависи напълно от това как приемаме промяната – като вълнуваща или плашеща.

Когато в нас съществува страх, събитията в живота неизбежно го стимулират. Също като камъкът, хвърлен във водата, светът с неговите непрестанни промени, създава вълни в онова, което носим в себе си.

Животът създава ситуации, които ни подлагат на изпитания с цел блокирането в нас да бъде премахнато. Онова, което е блокирано и погребано в нас, оформя корена на страха. Страхът се причинява от блокажи в протичането на енергията ни.

Когато енергията ни е блокирана, тя не може да навлезе в сърцето ни и да го подхрани. И сърцето отслабва. Когато сърцето е слабо, то е податливо на по-ниски вибрации, сред които е страхът. Страхът е причината за всичките ни проблеми. Той е коренът на всички предразсъдъци и негативни емоции. Целта на духовната еволюция е да премахне блокажите, причиняващи страха.

Какво се иска от нас?

1. Да позволим на болката да влезе в сърцето ни и да премине. Това е началото и краят на целия път.

2. Да си позволим да не падаме. Да се освобождаваме. Без значение какво идва – нека си отиде. Колкото по-голямо е, толкова по-голяма е наградата от това, че сме го пуснали да си иде.

3. Всички наши блокажи и смущения могат да се превърнат в гориво, необходимо за пътешествието ни. Онова, което ни притегля надолу, може да се превърне в могъща сила и да ни издигне нагоре.

4. Трябва само да имаме желание да се издигнем…

Още от автора:

Книга

Медитация за прошка

Доверие в Бог

Медитация "Обединяване на противоречията"