Как да привлечеш точните хора в живота си

  • Сподели:
Как да привлечеш точните хора в живота си

Безспорно е, че ако искаме в живота ни да дойдат нови неща, е нужно да отворим пространство за тях, освобождавайки се от старите. Повечето хора относително лесно прилагат това за гардеробите си, защото и без това им е ясно, че не биха носили отново дрехите си от преди 10 години.

Другото хубаво нещо е, че когато гардеробът спре да се затваря от натрупаните в него непотребни пуловери, не ни остава избор – трябва да го почистим и да се отървем от непотребните дрехи. Дори в тази ситуация обаче има хора, които имат нужда да бъдат побутнати и подканени, за да го направят.

Принципът, че за да привлечем нови неща, е нужно да отворим пространство за тях, важи за всички сфери на живота. Затова мнозина заживяват с усещането, че животът им буксува, че нищо добро не им се случва, че се повтарят едни и същи сценарии... Тръгват да търсят изход, едва когато се задъхват от усещането за безперспективност или получат тежък шамар под формата на болест, криза в отношенията, голяма загуба.

Проблемът се появява, защото, за разлика от гардероба, тук няма реални врати, които да спрат да се затварят и те остават слепи за острата нужда нещо да пременят. Можем да продължим да буксуваме в неудовлетворяващи връзки и неподходящ начин на живот, докато напълно забравим стремежите и мечтите си или не ги определим като недостижими.

Запомнете - това, което се случва около вас, отношението на хората дори, е ясна индикация за ставащото вътре във вас. Ако вие сте честни със себе си, няма как другите да ви лъжат, ако се приемате безрезервно и се обичате такива, каквито сте и другите ще ви приемат.

Често хората, които нямат партньори или приятели, на които да разчитат казват: "Нямам време за себе си". Когато нямаш време за себе си, не си своя първи приоритет и другите те слагат някъде на края на редичката с чакащи вниманието им.

Как да привлечеш нови, качествени хора в живота си?

Отвори пространство за тях – ограничи контактите си с хората, които те натоварват или ти смъкват вибрацията, или такива, които ти крадат от времето. Ти можеш да подбираш с кого, кога и дали да се срещаш/чуваш, както и колко време да му отделиш.

Не забравяй, че ние като постижения, доходи и като качество на личността представляваме средния резултат от петте човека, с които общуваме най-много. Като имаш това в главата си, помисли си колко време ще слушаш следващия път Пенка да ти се оплаква от живота и да мрънка колко несправедлив е той.

– Наслаждавай се на собствената си компания - когато започнеш да чувстваш сладкото удоволствие от твоята собствена компания, тогава и точните хора ще започнат да идват в живота ти и да ѝ се наслаждават! Не можем да осъществим истински, пълен контакт с другите, ако нямаме връзка със самите себе си.

Колкото повече се страхуваме да бъдем сами, толкова по-големи компромиси сме готови да правим с другите, за да останат с нас. Животът не ни праща подходящите, преди да сме в хармония в най-важната връзка - със самите нас. Едва когато я осъществим, сме цялостни и готови да срещнем друга цялостна личност.

– Отвори се и искай най-доброто за себе си – никога не се подценявай и не си мисли, че нямаш какво да предложиш на този мъж/жена, който проявява интерес към теб. След като той се е насочил към теб, значи в срещата ви има смисъл. Той може да не се осъществи в пълния си потенциал точно в този миг, но помни, че животът никога не ни среща с някой случайно.

Ако пък си даваш сметка, че нямаш нови, качествени познанства, анализирай поведението си – посещаваш ли подходящите за тях места, на нужната вибрация ли си, когато си там, на разположение ли си и търсиш ли контакт с околните? Ще трябва да се съгласиш, че няма как да уловиш дълбоководна риба в плитка рекичка, нито пък има шанс някой да те заговори, ако изглеждаш сърдит/а, недружелюбен/а или изплашен/а.

– Избери си дали искаш да бъдеш прав/а или искаш да бъдеш щастлив/а. Сигурна съм, че можеш да намериш много аргументи защо нещата, които съм изброила няма как да се случат. Сега обаче имаш избор – да ги приложиш 100% или да продължиш да живееш както досега и да се усещаш неудовлетворен/а и потиснат/а, да слушаш многочасовите оплаквания на приятелката си и да вярваш, че просто не си роден/а с късмет.

Късметът, както и талантът, имат минимален процент заслуга за нечие постижение. Останалото е работа и постоянство. И избор – да останеш, където си или да се развиваш и променяш.

– Направи първата крачка към промяната още днес - ако се страхуваш и нямаш достатъчно смелост, събери нужната ти инерция като просто започнеш да почистваш дома и гардероба си от ненужните вещи. Когато отвориш пространство във физическия свят, такова ще започне да се появява и в енергийния.

Желая ти дързост, за да се осмелиш да промениш живота си.

Снимка: jackielede.com