Как да рестартираме живота си

  • Сподели:
Как да рестартираме живота си

Ето 10 начина (съвета) да започнете живота си от начало: 

1. Освободете се от привързаностите

Според философията на будизма привързаността е един от корените на всички страдания. Вие привързани ли сте към нещо или някого? До каква степен сте привързани? Това възпира ли ви да направите нещо? Кара ли ви да страдате? Изправете се срещу проблема – разбийте илюзиите. Всеки един излишен товар винаги може да бъде свален.

2. Освободете се от чувството за вина

Вината така или иначе нищо не променя. Замислете се – с какво може да помогне чувството за вина? То просто ни държи като заложници на самоунижението и самосъжалението.

3. Освободете се от негативното мислене

Песимистичните мисли и негативното отношение помрачават трайно аурата ни, което се отразява върху всичко, което правим. Това е зловредно. Помнете, че мислите влияят на света около нас. Отразяват се в действията ни.

4. Освободете се от самокритичността

Често самите ние си вредим най-много. Критикуваме се с най-добри намерения, но понякога прекаляваме. Критиката преминава в обезкуражаващи сигнали. Бъдете по-внимателни към себе си.

5. Освободете се от предразсъдъци

Предразсъдъците ни правят сърдити и раздразнителни. Ограничават възможността ни да осъществим значима връзка с околните.

6. Освободете се от обсесивното мислене

Има ли нещо, което правите по задължение, без да намирате конкретна причина? Време е добре да преоцените ползите и страничните ефекти.

7. Освободете се от нуждата да получавате одобрение

Често сме склонни да търсим одобрението на околните. Това е поведение, с което търсим внимание и същевременно вредим на увереността и уникалността си.

8. Освободете се от ограниченията в мислите си

Повечето от ограниченията ние сме си наложили сами. Животът няма определени граници. Ограниченията са в мислите ни. Научете се да разпознавате мислите, които ограничават възможностите ви и се освободете от тях.

9. Освободете се от лошите спомени

Понякога помним неприятни неща, които извикват у нас тъжни чувства. Лошите спомени ни карат да съживяваме тези моменти отново и отново. Най-добре е такива преживявания да си останат в миналото.

10. Освободете се от склонността да се идентифицирате с професията/общественото си положение

Това определено е един от рисковете на съвременния живот. Ролите стават все по-задълбочени и ние все повече си мислим, че сме част от тези роли. Така губим поглед върху истинската си природа.

Източник: Mind and Soul bg.checkonline4you.com

Как да рестартираме живота си

Ново начало. Снимка: willowcreek.tv