Как да се възстановим след раздялата

  • Сподели:
Как да се възстановим след раздялата

''Ще откриеш, че има неща, които трябва да пуснеш. Просто, защото са тежки. Пусни ги. Освободи се от тях. Не привързвай окови към краката си.'' – С. ДжойБел С.

Това е емоционален и тъжен за всеки от нас момент, за който никога не се чувстваме напълно подготвени. Но дали можем въобще да се подготвим за подобно нещо, след като години наред сме живели и опознавали даден човек, свикнали сме с него до такава степен, че той е станал важна част от нашия живот. Има начини, чрез които можем по-лесно да преминем през този етап и неща, които никога не трябва да предприемаме, ако искаме да бъдем щастливи.

Нещата, които не е хубаво да правите, след като сте се разделили с половинката:

1. Започвате да се вглъбявате в раздялата и не спирате да си задавате ненужния въпрос: - Къде сбърках?

2. Предпочитате няколко дни да останете насаме с мислите си.

3. Смятате, че можете да потушите болката с помощта на друг човек или алкохол.

4. Насочвате вниманието си към спомените с този човек и се отдавате на мъката, която ви е завладяла в продължение на месеци.

5. Започвате да споделяте лични неща от живота си пред всеки срещнат, с цел да намерите човек, който да ви съчувства.

6. Обвинявате за всичко човека, с когото сте споделяли живота си.

7. Завладени сте от чувство за омраза и отмъщение.

Нещата, които трябва да направите, след като сте се разделили с партньора си:

1. Трябва да промените своя поглед над събитията и да прочистите съзнанието си изцяло – това може да го постигнете, чрез почивка, дори и само за уикенда на някое ново място за вас.

2. Да се отворите от към нови контакти, трябва да се почувствате свободни, да планирате своето бъдеще и да създавате нови запознанства.

3. Направете равносметка на нещата, които сте получили от тази връзка и нещата, които сте изгубили в нея. Това ще ви помогне да се почувствате по-добре.

4. Не изпадайте в депресия и не се затваряйте в себе си. Постарайте се този период да премине бързо и насочете мислите си към новите начинания, които ви предстоят.

5. Може да споделите своята болка и огорчение, но с най-близките ви хора. След което да започнете на чисто, заредени с нови сили за приключения.

6. Може да отделите няколко дни да бъдете тъжни и да се отдадете на спомените, но внимавайте този период не трябва да попречи на нормалното функциониране на живота ви. Максимумът е до две седмици след раздялата, след което не губете от времето си в тъжни спомени, а го заменете с неща, от които ще се почувствате щастливи – нови запознанства, срещи с приятелите и като цяло не се затваряйте прекалено дълго време в себе си, защото така ще изпуснете много шансове, които ще ви позволят да превъзмогнете по-бързо този човек и ще повдигнат духът ви. Колкото по-бързо излезете от този тъжен период, толкова по-щастливи и заредени с нови сили ще се почувствате.

7. Пътувайте – посетете места, на които не сте били досега, създайте нови спомени, заредете се с положителна енергия, вдишвайте от живота и не оставяйте на негативните събития, които са се случили и които не можете да променитеда влияят на вашето щастие и мечти.

8. Всички хора рано или късно преминават през това – вие не сте първият, нито последния човек,  който се е разделил с партньора си. Това просто са неизбежни етапи от нашия живот, защото където има начало има и край, където има топлина и чувства, има студенина и тъга. Животът е изпълнен със събития, които не можем да променим, нещата които изживяваме безспорно ни променят, израстваме, но най-важното е, никога да не спираме да търсим подходящия човек за нас, защото той съществува. Стига да сме достатъчно търпеливи и спокойни - рано или късно нещата се подреждат от само себе си.

''Ако искаш да полетиш в небето, трябва да се откъснеш от земята. Ако искаш да продължиш напред, трябва да се освободиш от товара на миналото, който те дърпа назад. – Амит Рей