Как да учим английски език ефективно?

  • Сподели:
Как да учим английски език ефективно?

"Ако говориш с човек на език, който разбира, думите ще достигнат до съзнанието му. Но ако говориш с него на родния му език, ще докоснат сърцето му". Това са думи на Нелсън Мандела, които вдъхновяват по пътя към усвояването на нови езици и опознаването на различни култури.

Разбира се, като всяко ново начало, и първите стъпки в усвояването на английски език може да ви обезкуражат заради по-бавния първоначален напредък. Ето защо ви предлагаме няколко полезни идеи и метода, предоставени от професионалистите от English World Academy, с които да напреднете още по-осезаемо и качествено в трупането на нови знания по английски и практическото им прилагане.

1. Най-важното условие при всяко ново начинание, и ученето на английски език не е изключение, е мотивацията и последователността.

Затова се заредете с достатъчна доза търпение, желание и воля. Дори в началото да се притеснявате и да не изговаряте или пишете английските думи правилно, то бъдете сигурни, че с времето и стабилните упражнения старанията ви ще бъдат щедро възнаградени.

Опитвайте се по-често да четете и изговаряте думите и фразите на глас, за да свикнете със спецификата на произношението им. Така и самите вие доста по-лесно ще уловите и чуете грешките си при говор.

2. Не се заблуждавайте, че само заниманията в рамките на даден курс по английски език са достатъчни, за да напреднете със знанията успешно.

Добрият и опитен преподавател безспорно ще ви даде здравата основа и правилната насока в обучението, но вие трябва да използвате оптимално и останалото време, за да попивате информация.

Изпитан и работещ подход е да се обкръжим максимално с чужда реч. Водете си записки на английски, четете текстове, книги, сайтове, слушайте радио и музика, гледайте предавания, филми, новини, видеа и т.н.

3. Социалните мрежи и чатове също са чудесен и лесен вариант да комуникирате с хора от цял свят.

Говорете на английски с приятели, познатиили чужденци винаги, когато ви се отдаде такава възможност. По този начин много по-бързо ще падне "бариерата на притеснение" и ще свикнете да общувате и разбирате по-пълноценно дадения език.

4. Направете си точен план, с който да разпределите по колко време можете да отделяте всекидневно за учене на езика.

Не се срамувайте да попитате подходящ човек за разяснение и съвет, ако нещо не ви е ясно. Преразглеждайте често и преговаряйте редовно вече наученото, за да го затвърдите качествено.

Редица международни изследвания разкриват, че не е ползотворно да учим повече от 30 минути, без да правим кратки разсейващи почивки, затова недейте да се претоварвате излишно.

Ако сте решили да се обучавате по английски език, то в English World Academy ще откриете отлично подготвени преподаватели, които с любов, всеотдайност и разбиране ще разгърнат качествено вашия потенциал към нови знания, за да усвоите успешно най-използвания за общуване език в света. За по-подробна информация, консултации и записвания посетете сайта на English World Academy – englishworldacademy.com.

Снимка: Shutterstock