Как една жена да бъде силна конкуренция в хищнически свят

  • Сподели:
Как една жена да бъде силна конкуренция в хищнически свят

Съществуват много митове, които са свързани с невъзможността жената да се справи в стресови ситуации и на високи постове, поради нейната чувствителност и емоционалност, която пряко влияе на работния ѝ процес, но всичко това са само митове.

Първото и най-важното е, ако една жена иска да работи със силния пол наравно, е да успее да докаже своите качества и възможности пред началството си, тъй като независимо от пола по висшестоящите, винаги успяват да забележат необработените диаманти и да им дадат нужния тласък към успеха.

Още един мит е, че жените трудно се съсредоточават и наблягат на важните детайли, поради факта, че обичат да извършват няколко действия наведнъж и това пречи на тяхната концентрация. Истината е, че както мъжете, така и жените успяват да бъдат добри в дадени професии, а в други не чак толкова перфектни, но факта, че могат да изпълняват и да мислят за няколко неща наведнъж, сам говори по себе си, че жените са в прекрасна кондикция, щом се захващат с няколко задачи едновременно.

Още един мит е, че само привлекателните жени, успяват да се сдобият с най-добрите работни позиции. Сами разбирате, че когато един бъдещ началник сложи на кантар възможността да плакне очи по една дама, но всъщност тя да не разполага с интелектуален капацитет, с който да довършва своите работни задължения и същевременно с това да му носи пари, чрез тях или не чак толкова привлекателна дама, която е професионалист в областта си и на която винаги може да разчита за нови идеи и бързи резултати – всеки сравнително нормален началник би се спрял по-скоро на втория вариант, отколкото да си губи времето и силите да обучава някой, който няма никаква представа с какво всъщност се занимава дадената компания, в която кандидатства за работно място.

Запомнете едно – хората, които имат предимство са тези, имащи интелектуален запас, свързан с умения в комуникацията, чужд език и разбира се, компютърна грамотност. 

Ако иска една жена да успее в среда на вълци, трябва да може бързо да се адаптира към обстановката, след което да подражава на хората около себе си, ако иска по-лесно да се впише в работната среда.

Само не забравяйте факта, че вие сте жена, която не може и не трябва да използва цинизми и обидни думи на своето работно място, дори и отстрани да чува подобни реплики от мъжката част на колектива. За нея това е недопустимо, ако иска да се задържи по-дълго време на тази позиция.

В света на мъжете трудно би оцеляла една чувствителна и лесно ранима жена, затова е важно жената да се държи като мъж, ако иска да успее, както и да я възприемат наравно с другите мъже от колектива.

Тя трябва да може да се справя със задачите си не по-зле от мъжете, да може да мисли бързо, да контактува без проблем и да обменя идеи с тях и никога да не се дели от колектива.

Живеем в 21 век и ако преди е изглеждало странно жена да бъде на висока позиция и най-отгоре в йерархията, в ден днешен това е постижима цел, подплатена разбира се, от неуморен труд, професионализъм и коректност.

Много дами имат честта да бъдат на най-високите етажи в своята кариера и от там да дават инструкции на всички останали. Затова единственото, което е важно, ако една жена иска да успее в свят, изпълнен с конкуренция, е да действа с упоритост, внимание, адаптивност и бързина.