Как принц Хари написа предговор към детска книжка

  • Сподели:
Как принц Хари написа предговор към детска книжка

Принц Хари може да бъде принц, може да бъде бунтар, да бъде баща и любящ съпруг, може да участва във военни мисии в Афганистан, но може и да бъде писател.

Британският принц написа предговор към детската книга "Болницата до хълма" от Крис Кнотън, която е за загубата на родител в пандемията, съобщиха световните агенции преди броени дни. Новината обиколи целия свят, а историята на момчето, което губи майка си развълнува и разплака хората. Майката на детето в книгата е медицинска сестра в болница, която се разболява и умира в пандемията от COVID-19. В своя предговор, Хари споделя какво е преживял, когато майка му принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа през 1997 г. Тогава той беше едва на 12 години. "Тогава не исках да повярвам или да го приема и това остави огромна празнина в мен. Знам как се чувствате и искам да ви уверя, че с времето тази празнина ще бъде запълнена от много любов и подкрепа", пише Хари.

"Ние се справяме различно със загубата, но ми казаха, че когато родител си отиде, духът му, любовта му и спомените за него остават. Той е винаги с теб и можеш да запазиш това вечно. Разбрах, че това е вярно."

Книгата на Крис Кнотън ще излезе в продажба във Великобритания следващата седмица. Тя ще бъде предоставяна безплатно на всяко дете, преживяло подобна загуба.