Какво е Висша цел?

  • Сподели:
Какво е Висша цел?

Да живееш живота си и да си в мисията си е нещото, към което почти всеки човек се стреми. Да си купиш апартамент, кола, вила, да отгледаш две деца, да имаш работа, която да те удовлетворява и добро възнаграждение за нея, добри приятели, добро здраве… - колко му трябва на човек!

Но случва се така, че сякаш всичко, за което си мечтал, си го постигнал, имаш го, а вътрешният ти плам, тръпката по живота ти сякаш я няма. Нямаш мотивацията да ставаш всяка сутрин и да гориш в това, което се захванеш, не усещаш смисъл. Сякаш няма към какво да се стремиш. Някаква дълбока празнина се е настанила вътре в теб. Познато ли ти е това чувство?

Да имаш Висша цел е нещото, което запълва вътрешната ти празнина.

Какво е Висша цел?

• Не е задължително да е нещо глобално - да отриеш лек за рака, да спасиш всички гладуващи, да създадеш приют за кучета…

• Да имаш Висша цел е да помогнеш на някой да се чувства добре, да се чувства щастлив, да се почувства по-малко самотен.

• Да имаш Висша цел е да гледаш на живота си, на проблемите си като от върха на планина - да осъзнаваш колко дребни са лутанията на малкия ти ум, "въртележките" в тялото ти, в чувствата ти, усещайки се като малка част от голямото, от космичното, от вселенското.

• Да имаш Висша цел е да помагаш на хората буквално - на възрастен да напазаруваш, да се погрижиш за болен - родител, дете, приятел, съсед…, да кажеш добра дума на някой, изгубил вяра в себе си.

• Да има Висша цел е да даряваш пари на бедни, нуждаещи се, да подпомагаш строенето на училища, детски градини, църкви, да спасиш бездомно куче, коте…

• Да имаш Висша цел е да откриеш мисията си, да бъдеш удовлетворен от работата си, да я обичаш, за да допринасяш всеки ден частичка от себе си за общото благо.

А ти, с какво би допълнил този списък, как търсиш и откриваш твоята Висша цел?

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?"

Хипноза и НЛП 12: Моето ново Аз.

Медитация 18: За вътрешни ресурси.

Медитация За връзка с Аза.