Карамелено

  • Сподели:
Карамелено

Сряда се е сгушила на дивана в любимото си мекичко одеялце в карамелен цвят, заслушана в лекото топуркане на босите дъждовни капки по стъклата. Топло-шоколадово й е днес, пухкаво-карамелено.

Дъждовните дни през ноември винаги й миришат на уютност, която разказва приказки с вкус на топъл шоколад. Когато дните сякаш забавят малко своя ход, тръгвайки наобратно, като книга, която започваме да четем отзад напред.

Когато лека-полека започва обратното броене до най-очакваните дни от годината и започва пътуването навътре към себе си. Когато ни се прииска да отворим старите албуми с черно-бели снимки и да се обадим на близък приятел. Когато Радостта се настани на меката възглавничка в ъгъла, а усмивките стават все по-големи.

Когато къщата се изпълва с аромати на прясно изпечени мъфини със стафиди и печена тиква с мед и орехи. Когато дните стават по-къси, нощите по-топли, ароматите по-силни, сетивата по-изострени...

Такива сгушени приказки разказват дъждовните утрини през ноември. Всяка с различен цвят, с различен вкус, но всички до една миришат на уютност.

Сряда се заслуша в днешната - карамелена. Чуйте своята приказка днес, сгушени в любимото си одеялце.

Из "Малки приказки за всеки ден", Македонка Шутова