Клаудия Кардинале: Никога не съм показвала тялото си във филми

  • Сподели:
Клаудия Кардинале: Никога не съм показвала тялото си във филми

Клаудия Кардинале е италианска актриса от сицилиански произход, родена в Тунис. През 1957 година печели конкурс и е обявена за най-красивата италианка в Тунис. Като награда за това заминава на посещение на международния филмов фестивал във Венеция. Снимала се е във филми на Лукино Висконти и Федерико Фелини. От края на 1980-те години живее в Париж. Има две деца – син Патрик и дъщеря Клаудия. Клаудия Кардинале понастоящем е посланичка за жените и околната среда на ЮНЕСКО в Африка. През месец октомври 2015 година посещава България по повод премиерата на българския филм „Имало едно време един уестърн“ на режисьора Борис Десподов, в който актрисата играе себе си. По време на посещението си в България получава титлата „доктор хонорис кауза“ на Националната академия по театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

 

High View Art ви представя 6 цитати от Клаудия Кардинале по случай 83-ия й рожден ден, който е днес:

 

1. Фантастично е, че съм изживяла 100 живота, не само моя.

2. Но за да вършите този вид работа, трябва да сте много силни, в противен случай губите личността си, самоличността си.

3. И също така, Серджо Леоне е смятан в Италия за режисьор от категория В, а не за голям режисьор.

4. Колко е неветоятно, че съм на 75 и все още работя.

5. Никога не съм търсила скандал или признание, за да бъда актриса. Никога не съм показвала тялото си във филми. Мистерията е много важна.

6. Но за да вършите този вид работа, трябва да сте много силни, в противен случай губите самоличността си.