Когато си съкрушен от любовна мъка

  • Сподели:
Когато си съкрушен от любовна мъка

Любовната мъка спохожда всекиго, но се преживява различно и за различно време.

Ето как може по-бързо да се излезе от това състояние:

1. Изрази болката навън – плачи, крещи. Безсмислено е да я потискаш и изтласкваш. Остави я да се прояви. Не можеш да я контролираш напълно.

2. Позволи си да бъдеш лош. Да си го изкарваш на най-близките си. Разговаряй с тях, вместо да чувстваш вина, че се държиш лошо и неадекватно. Кажи си: Аз съм просто човек – със своите слаби, но и силни страни. Ще се справя.

3. Не се усамотявай. Срещай се с хора, разговаряй с тях активно. Вниквай в думите им, създавай си любопитство към тях. Създавай нови запознанства.

4. Върни се към ежедневните си дейности, опитвайки се да се държиш естествено и нормално.

5. Отдай се на физическа активност. Спортувай. Спортът намалява напрежението и носи облекчение. Накарай кръвта да се раздвижи из тялото ти. Прави го всеки ден.

6. Бъди зает постоянно – ходи пеша, движи се.

7. Не се затваряй в себе си с обещания никога повече да не обичаш, да затвориш сърцето си завинаги. Не се страхувай от любовта. Боли, но всичко има смисъл и цел, която сега не виждаш. Ще разбереш след време, че всичко е за добро.

8. Напиши писмо до своето сърце – излей в него цялата си болка и мъка.

9. Опитай се да погледнеш на ситуацията отстрани – дистанцирано. Все едно се случва на някой друг.

10. Едно добро лекарство за любовна мъка е Молитвата. Обръщането към Бог носи облекчение. Моли се за духовно пречистване.

"Господи, моля те да усвоя всички уроци, от които има нужда душата ми! Насити ме с твоето присъствие и твоята любов! Нека се смиря. Смирявам се, смирявам се, смирявам се! Знам, че всичко е за добро, Господи – да бъда по-добър Мъж (по-добра Жена), да обичам безусловно. Научи ме да обичам себе си! Нека бъде волята ти в живота ми! Амин!"

Заповядайте на Тренинга "Как да приема любовта?".