Кратък пътеводител за влюбване в тялото си

  • Сподели:
Кратък пътеводител за влюбване в тялото си

1. Напомняй му всеки ден, било то и за минутка, че ти е скъпо, мило и има за какво да му благодариш.

(Дори, ако в началото ти е възможно искрено да кажеш само "Благодаря ти, че ме поддържаш жив(а)!")

2. При докосване на различни части на тялото и лицето, си представяй как енергията на това докосване тече директно от сърцето през ръцете и пръстите ти – и така се влива в кожата и тялото.

3. Обръщай внимание и на най-фините приятни усещания в тялото – за да усети то, че не е нужно да ти праща послания винаги чрез болки и неприятни симптоми (на които – нека сме честни – сме далеч по-свикнали да обръщаме внимание.)

4. Остави настрана конкретни мерки, килограми, представи в своите намерения към тялото си – често в тях сме подвеждани от общоприети картини и стандарти, наложени параметри, които не винаги съответстват на индивидуалната ни най-красива и женствена за нас самите форма.

Задавай своите намерения подобно на: "Скъпо тяло, отварям се за това да бъдеш в своята най-красива и сияйна форма – тази, в която се чувствам истински женствена, истински себе си."

5. Припомни си, че ако тялото ти не се държи както ти се иска – то най-вероятно вярва, че те предпазва от твой още по-голям страх или трудност.

То ти дава безценни послания, които имаш нужда да чуеш, или ти създава усещане за сигурност, което е по-важно за теб на този етап (Например жена, изживяла злоупотреба с нейното тяло, може да развие наднормено тегло като форма на защита. И докато страхът е все още твърде силен, тялото ще се грижи за нас, изграждайки тази защитна стена.)

Да му благодарим, че прави нещо от най-добри намерения е първата стъпка към сприятеляване с него в труден момент!

6. Осъзнавай какви приятели са храната и водата в твоето завръщане към здраве и красота отвътре – не толкова като поредното нещо, което да контролираш и в което да броиш калории, грамажи, съставки.

А като ценен ресурс, който можеш да зареждаш със своята енергия, любов и благодарност – и така да вливаш тази енергия в тялото си. Когато се храним, ние изпълваме тялото си най-вече с отношението, което изпитваме към храната!

7. … И последно, макар и не по значение в този кратък Пътеводител:

Каквито и чувства да се надигат към нашето скъпо тяло в този процес – нека им дадем свободен израз и поток. Нека погледнем това, което излиза от нас, с искрени очи. Нека му позволим да бъде и се лее, вместо да го затиснем отново с фалшиви и надъхващи убеждения, с които не чувстваме вътрешен синхрон.

Само така ще им позволим да освободят място и позволят на новата любов към тялото да израстне начисто…

Автор: Силвия Матеева / Източник: djavarava.com