Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

  • Сподели:
Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Ако търсите местенце за вашата лятна почивка, в което да се отдадете на пълен релакс, да се откъснете от забързания ритъм на ежедневие и да изпаднете поне за няколко дни в райско безвремие, то ще уцелите джакпота, ако изберете Лидо ди Йезоло.

Няма да е преувеличено, ако кажем, че известният италиански морски курорт е синоним на съвършената лятна почивка. И за да се убедите, че това не е просто рекламен трик, ще изброим няколко безспорни факта, които всеки сам допълнително може да провери. А е казано, че пред фактите и боговете мълчат!

Лидо ди Йезоло се намира в провинция Венеция и е част от невероятно красивата северна част на италианската Ривиера, която е с излаз към топлите, чисти и лазурни води на Адриатическо море.

Затворете очите и си представете ситен и златист пясък, разположен върху морска ивица, дълга цели 15 километра - това е плажът на Лидо ди Йезоло. И това не е всичко!

Може да вървите десетки метри навътре в морето и то да е все до колене. Точно това уникално природно качество превръща плажа на известния италиански курорт в изключително подходящо място за семейства с малки деца, които може да си играят на воля.

Освен че водата е изключително чиста, в нея няма водорасли и големи вълни, правейки я идеална за любителите на плуването.

Плажът предлага и още една магия, която си заслужава да усетите. Докато блажено се излежавате на слънце, до вас ще "долети" и мирисът на свежа борова гора, която е разположена съвсем наблизо.

Едно от малките чудеса на Лидо ди Йезоло е, че хотелите си имат свои чадъри и шезлонги. При настаняването всеки турист получават номер за чадър и шезлонг, които през цялото време на пребиваването са само негови, спестявайки време за търсене на свободно място на плажа.

Плажът на Лидо ди Йезоло, който е един от най-добрите в цяла Италия и Европа, е удостоен със син флаг - безспорен белег за високо качество и стандарт на услугите.

Децата са на особена почит в Лидо ди Йезоло, защото на всяка крачка ги "дебне" някаква атракция, на която и възрастните трудно може да устоят. В топ курорта се намира Aqualandia – най-популярният воден парк в Италия, който е копие на Карибски остров.

В този приказен оазис, разпростиращ се върху 80 000 кв. м. има всякакви забавления - за малки, големи и още по-големи момичета и момчета.

Не са забравени и почитателите на екстремните преживявания, които в Aqualandia ще имат безброй възможности да си покачат нивото на адреналина в кръвта до небесата.

За всички, които обичат движението също има неограничени възможности за спорт в Лидо ди Йезоло - тенис, мини голф и каквото още се сетите.

Една от големите забележителности на известния италиански морски курорт е Sea Life - огромен аквариум, в който ще се почувствате все едно сте на морското дъно. В това уникално съоръжение всеки посетител има рядката възможност да се запознае отблизо и напълно безопасно с такива морски обитатели като акули, скатове, медузи...

Но изненадите на свършват дотук. Лидо ди Йезоло разполага и с втори аквариум, в който има и тропикариум - невероятно царство на крокодили, змии, огромните костенурки и всякакви други влечуги, за които може да се сетите.

Всички знаем, че една от четирите световни модни столици е Милано, но тази престижна титла не по-малко отива и на Лидо ди Йезоло. 20-хилядното градче се гордее с крайбрежната си улица. От 20.00 ч. вечерта до 06.00 ч. на следващата сутрин главната улица се превръща изцяло в пешеходна зона. Със своите 13 километра претендира да е най-дългата пешеходна улица в света.

Ако имате нужда да се отдадете на "шопинг терапия", то повярвайте ни, на пешеходната улица на Лидо ди Йезоло ще има за какво да си похарчите парите. Нещо повече - на тази улица всеки турист може да намери неща, за които дори не си е мечтал.

Пътуването по света има смисъл само тогава, когато оставя незабравими спомени в ума на човек, към които той да се връща отново и отново... Няма как да усетим местната култура, ако това не премине през небцето.

Лидо ди Йезоло разполага с повече от необходимото, за да се случи една 101% кулинарна фиеста по италиански. Рибни ресторанти от световна класа, автeнтични тратории и пицарии, шикозни малки барове, кокетни сладкарници и кафенета... Изкушенията в тези заведения са толкова безброй, че човек с удоволствие се оставя да го завладеят изцяло.

И всички тези вкусотии, обилно поляти с божествените местни винa, които носят духа на морето и италианското отношение към живота, което те наричат Dolce Vita.

За заклетите купонджии Лидо ди Йезоло също е един малък рай, защото бляскавите нощни барове, клубове и дискотеки всяка вечер са на разположение до зори.

И ако ви писне цял ден мързеливо да се излежавате на плажа, може да се отдадете на културен туризъм. Само на 30 минути от Лидо ди Йезоло се намира перлата на Адриатика - романтичната Венеция. Каквото и да напишем за Венеция, ще е вече казано, затова този вълшебен град всеки сам трябва да открие за себе си.

Заклетите пътешественици трябва задължително да посетят и други два приказни острова, намиращи се във Венецианската лагуна - "стъкленият" Мурано и "дантеленият" Бурано. Остров Мурано е известен с производството на невероятни стъкларски изделия, а Бурано с красивите си дантели.

Ако вече стягате куфара за море и нямате търпение да посетите Лидо ди Йезоло, разгледайте настоящото изгодно предложение от SunTravel.bg.

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Лидо ди Йезоло е идеалният морски курорт за семействата с деца.

Снимка: pixabay.com / sarahbernier

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

В Лидо ди Йезоло ви очаква истинска кулинарна фиеста по италиански.

Снимка: pixabay.com / angelorosa

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Просеко - пенливото вино, което е гордостта на Лидо ди Йезоло.

Снимка: pixabay.com / vbosica

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Цялото богатство и красота на морето са събрани в аквариума Sea Life.

Снимка: pixabay.com / visavietnam

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Малките деца се чувстват като в рая в Лидо ди Йезоло - ситен пясък, чиста вода, липса на вълни и водорасли.

Снимка: pixabay.com / sylviebliss

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Лидо ди Йезоло - синоним на перфектната почивка на море.

Снимка: pixabay.com / stokpic

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Всеки хотел в Лидо ди Йезоло има свои чадъри и шезлонги.

Снимка: Timo Wagner / Unsplash.com

Лидо ди Йезоло - перфектната морска почивка за цялото семейство

Лидо ди Йезоло от птичи поглед. 

Снимка: Max Boettinger / Unsplash.com