Луиз Хей: Всяка мисъл, която ни спохожда, създава нашето бъдеще

  • Сподели:
Луиз Хей: Всяка мисъл, която ни спохожда, създава нашето бъдеще

Луиз Хей (1926-2017) е сред най-известните духовни лечители и учители на съвремието ни. Книгите й са преведени на множество езици и така идеите й се разпространяват по целия свят. Благодарение на изключителните си прозрения за връзката между мисловните нагласи и здравословното състояние на човека, американската авторка е успяла да помогне на милиони хора да открият и използват собствените си сили и възможности за личностно израстване и самоизцеление.

Мрежата е пълна с цитата от Луиз Хей, но HighViewArt.com побра само десет, които силно мотивират и вдъхновяват: 

1. "Разболявайки се, човек трябва да погледне в сърцето си, за да види на кого трябва да прости!"

2. "Всички така наречени проблеми не са нищо друго освен възможността, дадени ни отново да се променим и да растем."

3. "Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от Живота ти хората, които не те подкрепят."

4. "Не чакай момента, когато нещата ти ще са наред, ще отслабнеш, ще намериш нова работа или ще започнеш нова връзка. Започни веднага и прави всичко, което зависи от самия теб."

5. "Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Под "блага" разбирам не само материалните неща, но и всички хора, места и преживявания, заради които си струва да се живее."

6. "Най-добрият начин да получиш любов, е да дадеш любов. Ако вярваш, че никой не те обича и че си самотен, това ще намериш в Живота си. Ако вярваш, че Любовта изпълва с радост сърцето ти, това ще намериш в Живота си."

7. "Онова, което даваме, се връща при нас. Това, което мислим за себе си, става истина за нас."

8. "Любовта е единственият отговор на всеки наш проблем и път към прошката."

9. "Както казвам "Да" на живота, животът ми казва "Да".

10. "Всеки от нас носи пълна отговорност за всички свои преживявания. Всяка мисъл, която преминава през ума ни, гради нашето бъдеще. Силният момент винаги е настоящият момент."