Малко мъже умеят да виждат отвъд извивките на тялото

  • Сподели:
Малко мъже умеят да виждат отвъд извивките на тялото

Силвия Кристъл е автор на четиринадесет романа, на поетични творби, на огромен брой афоризми и сентенции.

HighViewArt.com подбра петнадесет цитата от Силвия Кристъл за любовта и сложните взаимоотношения между мъжа и жената:

1. "Всеки от нас има по едно сърце, което прелива от чувства. На някои от любов. На други от завист, алчност и омраза. В крайна сметка, щастието се състои в това, да разбереш, че си от първите."

2. "Можеш да се влюбиш в един мъж и единствено от начина, по който те докосва."

3. "Никой не е в състояние да открадне нечия жена, ако тя е щастлива."

4. "Мъжете притежават неприятния навик да объркват живота на една жена. Някои от тях обаче го правят очарователно."

5. "Повечето мъже си представят, че изкуството се състои в това да умееш да събличаш една жена. Малцина осъзнават, че истинското удоволствие е в това да я обличаш."

6. "Когато човек обича, върши неща, които в очите на останалите изглеждат лудост, но в неговите собствени са най-естественото нещо на света."

7. "Когато човек обича, предава в чужди ръце всички ключове на душата си. И не прави сметки като лихвар, който се е затворил на тъмно и трепери да не изгуби даденото. Любовта не е сделка. Любовта е отдаване. Даваш всичко, без да мислиш какво ще получиш в замяна."

8. "Човек не се жени за някого, само защото е лудо влюбен в него. Бракът е съдружие. Избираш партньор, с когото ще играеш успешно всяка игра, която предлага животът."

9. "Повечето мъже прекарват живота си с няколко жени. Една слага ред в делника им. Друга обърква трайно мислите им. Трета вихри фантазиите им. Умният мъж намира една, която прави всичко това."

10. "Няма по-красива жена от онази, която е повярвала в любовта."

11. "Всяка жена, заела се с възпитанието на един мъж, трябва да има едно наум, че един ден на резултата от усилията и може да се радва друга."

12. "От една жена се иска да бъде остроумна, забавна, красива търпелива, вярна, всеотдайна, все прощаваща. От мъжа се очаква единствено да оцени всичко това."

13. "Ако се страхуваш, че жената, която обичаш, е на път да се влюби в друг, остави я да го опознае."

14. "Мъчително е да мечтаеш за очи, които заспиват, загледани в друг."

15. "Не всеки, който се опитва да открадне любовта ти е крадец. Но всеки, който е готов да стъпче доверието ти, е палач."