Manowar се зaвръщат 15 г. след първия си концерт в България

  • Сподели:
Manowar се зaвръщат 15 г. след първия си концерт в България

Мanowar добавят още един акцент в календара си към изпълнената със специални тържества за феновете 2022 година: ексклузивен концерт на групата в Пловдив, с който да отпразнуват годишнината от първото си историческо за България шоу преди 15 години! Събитието, което се случва веднъж в живота на феновете, ще се състои на 4 юли 2022 и ще продължи традицията на серията концерти Hills Exclusive, първият, от които бе с Iron Maiden през 2018 г. в Пловдив.

Manowar свирят за първи път в България през юли 2007 г. в Каварна, подарявайки на верните си фенове епично шоу с вълнуващо изпълнение на националния химн „Мила Родино“. Година по-късно, групата се завръща в България с концерт, който продължава повече от пет часа!

България и българските фенове на Manowar заемат изключително специално място в сърцата ни!“ - казва басистът на американската хеви метъл банда Джоуи ДеМайо. „Те ни посрещнаха гостоприемно в своята страна и в сърцата си от първия път, в който свирихме там и всеки път, когато се върнем, е още по-специален от предишния. Това честване на 15-годишнината ни ще бъде уникално шоу, създадено специално за България, спектакъл, който не бива да се пропуска! “

Завръщането на Manowar в България е част от турнето Crushing the Enemies of Metal с любими на феновете моменти от кариерата на групата и ще отдаде специална почит на шест емблематични албума на Manwar и техните годишнини: 40th Anniversary of Battle Hymns , 35th Anniversary of Fighting The World, 30th Anniversary of The Triumph Of Steel, 20th Anniversary of Warriors Of The World, 15th Anniversary of Gods Of War, 10th Anniversary of The Lord Of Steel.

Билетите за концерта на Manowar в България вече са налични. Първите 500 промобилети за Regular Standing /правостоящи/ са на цена 80 лв. Предвидени са толкова промобилети за Golden Circle /Front of Stage/, чиято цена е 120 лв. За най-запалените фенове има и ВИП билети. Първите 250 от тях, включващи билет Front of Stage + седящо място + паркинг място са на цена 150 лв. Притежателите на билети за Hills Of Rock 2020 получават промо код за намаление от цената на билетите във всички зони за Hills Exclusive

 

За MANOWAR:
През 1980 г. на метъл сцената избухва нова група, която променя света на музиката и създава история с песни, превърнали се в бойни химни, със звучене, което не прилича на никое друго и страст и решителност, които оттогава се противопоставят на всякакви препятствия. Нейното име е: Manowar.

С впечатляващата си кариера, те оставят своя отпечатък в хеви метъл жанра. С непоколебимата си смелост винаги да правят това, в което вярват, групата издържа и на най-предизвикателните моменти. В епохата на „таланти“, родени от кастинг шоута и преходни еднократни хитове, тази група дава на своите фенове това, за което и те ги обичат: епохален, мощен саундтрак на живота им, песни, които празнуват смелостта на човека и духа на общността.

Свидетелство за статуса на Manowar в метъл вселената са многобройните златни и платинени награди на групата и повече от 35 турнета като хедлайнери със средно между 10 000 и 50 000 разпродадени места. Както и безпрецедентната лоялна база фенове на групата по целия свят, които  пътуват от повече от 40 държави, за да честват заедно собствения си Magic Circle Festival.

В знак на почит към преданите си международни последователи Thunder In The Sky на Manowar от 2009 г. се превърна в още един прецедент в историята на хеви метъла със запис на баладата „Баща“ на 18 различни езика, които се увеличават!

След историческия и първи по рода си концерт в Мексико през 2020 г. с над 50 000 възторжени фенове, Manowar се завръщат на сцената през 2022 г. Групата ще отпразнува юбилеите на шест емблематични албума с турне – по-голямо от всякога, което ще включва зашеметяваща нова продукция и енергичен сет лист, пълен с любими безсмъртни класики!