Мария Бакалова на косъм от арест на снимките на Борат 2

  • Сподели:
Мария Бакалова на косъм от арест на снимките на Борат 2

Актрисата Мария Бакалова и нейният колега и превърнал се в последствие и ментор Саша Барън Коен са се разминали на косъм от арест по време на снимките на филма „Борат 2“.

Продуцентът на продължението на филма „Борат“ Моника Левинсън, разкри пред Deadline, че известната сцена с Рудолф Джулиани и Мария Бакалова се оказала мъчителна за екипа след като бившият кмет напуснал стаята.

В сценария се включват кадри, в които Руди Джулиани отива в хотелската спалня с българската актриса след интервю, загатвайки, че очаква сексуални взаимоотношения с нея. Джулиани отрича да е имал подробни намерения някога.  „Той твърди, че сме се опитвали да го изнудваме, въпреки че не никой не е поискал нищо от него“, споделя Левинсън пред панела на Producers Guild of America. „Той се обади на всичките си познати полицаи в Ню Йорк сити и разказа за изнудване, което се смята за федерално престъпление. Много умно от негова страна да повдигне точно тази тема пред тях“.

Продуцентът разкрива още, че от хотелът заключил за екипа на филма апартамента, в който са заснели сцената на Джулиани. За щастие записът вече бил заснет и изнесен извън стаята. Въпреки това, снимачният екип не успял да премести оборудването си извън хотелската стая, а снимките трябвало да продължат. „Наложи ни се да наем нова екипировка“, допълва Левинсън. „Тази вечер беше много стресираща за всички ни, защото хотелът не ни позволяваше да изнасяме нищо от стаите“.

Припомняме, че Моника прекарала 19 часа в затвора по време на снимките на оригиналния филм „Борат“. Тя искала да спести на всеки от членовете на екипа това преживяване, в случай че Джулиани успее да ги обвини. „Приключихме дискусията, намесвайки адвокатите си“, признава Левинсън. „Аз се обадих на продукцията и им казах „Нека заведем всички в Ню Джърси тази вечер“. Беше 11 часа вечерта, но не исках да рискувам, това, което ми се случи по време на първия филм, да се случи на целия екип".

Мария Бакалова е в списъка с номинираните за "Оскар", благодарение на представянето и във филма, като дъщеря на Саша Барън Коен. Бакалова е само на 23 г. в момента на заснемане на интервюто с Джулиани, но героинята й е едва на 15 г.

Междувременно „Борат 2“ спечели нова престижна награда. Филмът на Саша Барън Коен, в който играе и Мария Бакалова, беше отличен с една от водещите награди на американската Гилдия на сценаристите - за най-добър адаптиран сценарий. Церемонията беше предварително записана и се проведе виртуално. Любопитното е, че сценарият за „Борат 2” е създаден от девет души. Барън Коен и останалите осем съсценаристи приеха наградата с включване в платформата за видео Zoom. "Благодаря за тази невероятна награда, макар да не мога да се отърва от мисълта, че я печелим, защото 60 на сто от членовете на гилдията работиха по филма", каза Барън Коен. "Много е трудно да се напише сценарий за такъв филм, отчасти и защото в него играят реални личности, чието поведение е напълно непредсказуемо. Всъщност, ако оставим настрана Руди Джулиани, постигнахме всичко, което очаквахме".