Мъже на ръба на нервна криза

  • Сподели:
Мъже на ръба на нервна криза

Зрелостта, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности.” Кърт Вонегът

В един от епизодите на хитовия сериал „Сексът и градът“, моята любима героиня Саманта си загуби оргазъма. Това се случи когато тя навърши 40 години. Нови любовници, самозадоволяване, вибратори, перверзен секс... Горката! Какво ли не опита да си го върне, но все не успяваше. Е, накрая, на погребението на майката на Миранда, Саманта се намери с известния си в цял Ню Йорк оргазъм. Така те отново заживяха щастливо. В хармонична симбиоза. Докато смъртта ги раздели.

Мъжете също може да загубят (временно или завинаги) своя оргазъм. Особено след като осъзнаят, че вече не се пласират на пазара за свежа плът. Това е голяма трагедия за всеки представител на силния пол. Представете си какво се случва в коравата мъжка душица, когато разбере, че вече не става или не му става. (Това за повечето мъже означава едно и също нещо). И тези уж улегнали мъже, започват да дробят една попара..., която посмъртно няма как да им върне загубеното либидо. Виж, вероятността да станеш за смях и да развалиш семейството си, ти е в кърпа вързано. За целия този процес има няколко термина - „Криза на средната възраст“, „Андропауза“, „Мъжки климакс”. Това са три различни процеса, които може да се случат един след друг, може да те връхлетят и вкупом. Второто не се препоръчва.

Всички остаряваме, това е неминуем процес. Лошото е, че старостта не поразява само нашата физика, но и психика. Ако за физическото остаряване не може да направим нищо, то за изкукуригването на стари години няма извинение. Във втория случай всичко зависи от нас.

Казват, че жените и мъжете остаряват различно. Мъжете остарявали по-добре. Това може и да е вярно, но след като прочетете редовете по-долу може да решите, че това не е точно така.

Мрънкащите чичковци

Раздразнителни, вечно недоволни, склонни към депресия. Мнителни, сприхави, без енергия. Това са мъжете в криза, спадащи в тази категория. На тях целият свят им е крив. Ако не се сърдят на целокупната вселена, то за всичко им е виновна жената, децата или съседката отсреща, която има нахалството да излиза по нощница на балкона. Тези мъже изведнъж осъзнават, че младостта им е минала в гонене на семейното благополучие, и някак си, са пропуснали да й се насладят. Животът за тях е свършил. Дори и Клаудия Шифер да влезе гола в стаята, от това няма да произтече нищо.

Втори пубертет

Доскоро верни на съпругата си мъже изведнъж хукват по жени. Стават истински сексуални маниаци. Една, втора, трета любовница... Сменят ги като носни кърпички. Поредната любовница задължително е на възрастта на дъщеря им. Амбициозна старлетка, която си търси богат покровител, който да я направи просто известна. И да я тунингова отвсякъде. Колкото повече силикон, толкова по-добре. Разгонените мачовци не се притесняват да показват последното си завоевание публично, търсейки потупване по рамото от другите мъже и злобни подмятания от страна на жените. Всяка нова любовница е ловен трофей. Спечелен с извънреден труд и редовно взимане на „Простатин“.Тези мъже могат да развият и неподозирана до сега ревност в себе си. Ревност към жената, на която изневеряват. Ревност към всичко, което си мислят, че притежават.

Кичозният паун

Когато ти липсва мощ в гащите може да я компенсираш с конските сили на едно ново червено Ferrari. Прибавяш към тази смъртоносна комбинация часовник от розово злато с диаманти, шарена ризка в леопардов десен, скъп костюм в едва забележимо райе и лачени обувки, задължително с остър връх... И жените започват да ти се лепят като мухи на мед. Става една опашка от жени, че трудно може да им смогнеш... Поне така си мечтаят мъжете в климакс. Ако в природата, мъжкият има по-пъстра окраска, то е само, за да може да привлече женската. За хубаво или лошо, този филм го няма при хората. Един остаряващ мъж не трябва да се превръща в рекламен каталог на модни марки, които са последен писък сред тийнейджърите.

Криворазбраната метросексуалност

Редовен фитнес, солариум, кремове против бръчки. До тук нищо стряскащо. Напротив -  Браво! Но винаги има едно голямо „НО“. Не знам кой ги съветва, но тези мъже на средна възраст изведнъж решават, че може да задържат младостта, като започнат редовно да си боядисват косата, мустаците, веждите, дори миглите. Изумлението ми нараства още повече, след като видя цвета на боята за коса, с която са избрали да извършат тази визуална реставрация. В 90% от случаите тежкият избор пада върху оранжево-рижавият цвят, наричан още светъл махагон. Като се съчетае този факт с прекаляването със солариума, се получава следната спираща дъха картинка - един огромен ходещ морков, който си мисли, че е неотразим. Господа, запомнете! Няма нищо по-ужасно от един боядисан чичко.

Не мога да не отбележа и оплешивяването като естетически проблем при мъжете на средна възраст. Преди дилемата се разрешаваше по първобитен начин. Пускаш си дълга коса от едната страна на главата и я зализваш - залепяш върху голото теме. Нали се сещате, какви чудеса се получават, като духне по-силен вятър и направи на пух и прах това своеобразно тупе!

Сега на мода е присаждането на коса. Забождаш си едно сламено гнездо на главата, върху което всяка кукувица може да измъти яйцата си, и проблемът ти е разрешен завинаги. Лошото е, че тази коса изглежда толкова бутафорно, като че да сте откраднали една от перуките на кралица Мария Антоанета. Не расте, не побелява, мие се със специален шампоан, не може да си направиш желаната прическа. Кому е нужно това мъчение? Много по-стилно и секси е, да си обръснеш главата. Освен това, на гологлавите мъже им се носи славата на добри любовници. Така че, действайте!

Мъже на ръба на нервна криза
Мъже на ръба на нервна криза