Миш-маш от интересни факти за света около нас - I част

  • Сподели:
Миш-маш от интересни факти за света около нас - I част

Планетата Земя и обитаващото я хуманоидно население съдържат в себе си такива фантастични факти, че понякога съзнанието ни не е способно да проумее цялата тази феноменалност, която ни заобикаля.

Шокиращите подробности от нашия пъстър свят са безброй, затова решихме да съберем някои от тях, за да се убедите сами в колорита и богатството на света, в които живеем днес. 

1. Близнаците

Удивителността на близнаците възбужда любопитството на учените и не само, откакто се е появила първата двойка бебета, приличащи си като две капки вода. Знаете ли, че близнаците си създават техен собствен език в ранното си детство, който единствено те разбират. Той се нарича Криптофазия.

2. Аполо 11

Най-големите постижение в астрономията са отчетени в миналото. Един от междузвездните ни феномени – Аполо 11 – всъщност се е ръководил от компютър, който бил с много по-малка мощност от един модерен калкулатор. Замислете се къде трябваше да е стигнало човечеството днес, разполагайки с величествената мощност на машините и какви невиждани хоризонти вече трябваше да са под опеката на човешката раса.

3. Да празнуваш докато свърши водката

Краят на всяка една война се бележи с литри пролята кръв и непрежалими загуби, но всеки финал е съпровождан с чувство на успокоение и нови надежди. Някои пък празнуват шумно и опияняващо. Например Русия, която изразходва всичките си запаси от водка, когато празнува края на Втората световна Война.

4. Чарли Чаплин и неговите двойници

Каквото и да кажем за най-фантастичния актьор на всички времена, все ще е недостатъчно. Но ето нещо наистина интересно – през 1975 година, няколко години преди кончината си, Чарли Чаплин взима участие в състезание за негови двойници във Франция.

Очакванията му са били, че той ще е един от фаворитите за спечелването на наградата или направо ще спечели конкурса, но накрая самият г-н Чаплин остава изненадан, когато заема почетното ТРЕТО място! Смях в залата!

5. Фреди Меркюри: Say it again, darling

Да носиш титлата "Queen" се оказва изключително трудно. Действително трябва да бъдеш кралска особа не само по чин, но и по душа, мисъл, съзнание и действия. Не случайно "Queen" са крале, особено величественият Фреди.

През 70-те години, по време на концерт на групата, един нещастник от публиката решава да демонстрира наличието топки в гащите си, като извиква "you fucking poof" (гей мръсотия) на Фреди Меркюри.

От своя страна изпълнителят реагира изключително адекватно на конфузната ситуация, като нарежда на екипа си да обърне светлината на един от прожекторите към въпросния индивид, а него моли да каже обидата си отново – "Say it again, darling!".

Освен, че "мъжеството" на онова човече се качва високо навътре от срам, той самият се сгърча от неудобство и закрива главата си с ръце.

6. Семейството на Малкълм

Всеки от нас си има любими сериали от не толкова далечното минало. Един от тях е "Малкълм". Сещате се, нали? Една луда, тиранична майка, на която се налага да отглежда цели 5 звяра и да направи от тях достойни членове на американското общество. Интересното за този сериал е, че всъщност фамилното име на семейството е споменато само два пъти през всичките сезони на ситкома.

7. С благодарност

Поредното доказателство, че да вършите добрини е най-прекрасното нещо не света, се намира в Страната на изгряващото слънце, където, ако дарите пари на някое малко провинциално градче (селце) ще получавате подаръци от жителите му веднъж месечно. Понякога подаръците са на стойност много по-висока от паричното дарение, което сте направили.

8. Интелигентните хора

Интелигентните хора си лягат късно, взимат повече наркотици, правят повече секс, псуват повече и какво ли още не – все неща, които са приписани на такива индивиди, които не се славят с голям обем нагъната мозъчна материя.

Какво ли не установиха учените за човешката интелигентност, но едно от най-успокояващите неща е, че умните хора са склонни да имат по-малко приятели. Не се учудваме. Кой ще иска да е сред плява от нисък умствен капацитет, когато, вместо това, може да бъде с най-добрата възможна компания – а именно – самия себе си или книга?

9. Шумният тенис

Когато чуят ‘тенис’, повечето наши сънародници си представят Григор Димитров. Но тенисът далеч не се изчерпва само с него. Всички сме чували едни сериозно викове, при удряне на топката. Е, оказва се, че има защо.

Две отделни проучвания на колежански тенис играчи са установили, че скоростта на сервисите на тенисистите се увеличава с 4-5%, когато те издадат стенание или силен крясък с уста при удара.

10. Да умреш в екстаз

Не можем да подминем хаотично и леконравно и темата за секса. В случая обаче не става дума за секс между два човекоподобни индивида. Говорим за секса на мъжката медена пчеличка, която по време на акта, достигайки кулминацията си, умира в следствие на експлозия на тестисите.

Очаквайте и втора порция миш-маш от интересни факти