Мястото, на което се намирате сега, е най-хубавото, на което можете да сте

  • Сподели:
Мястото, на което се намирате сега, е най-хубавото, на което можете да сте

В момента се намирате някъде и където и да сте, вие сте взели решението да бъдете на това място. Дори да сте се озовали там "случайно", отново чрез изборите и решенията си в близкото минало сте предизвикали конкретната ситуация. Тогава защо много често се намираме в среда, в която не искаме да бъдем?

Ако се замислите, реално сега можете да бъдете точно там, където мечтаете да сте и всичко, което би изникнало в главата ви, за да оборите този аргумент, са единствено оправдания. Липсата на време, средства, компания – това не е сериозна причина, която да попречи да изпълните желаното от вас, защото, когато човек наистина иска нещо, той променя обстоятелствата.

Затова, ако в момента се намирате на място, различно от това, на което бихте искали да бъдете, то вие съзнателно или не сте избрали този вариант. Но ето къде е магията – да бъдете част от среда, където не се чувствате щастливи и удовлетворени, поражда у вас необходимото, за да промените посоката, в която действате и мислите, и съответно целия си живот.

Точно тогава, когато не се чувствате добре, когато виждате, че можете да се наслаждавате на много повече от получаваното в момента и ви се иска да избягате, да зарежете всичко тук, във вас се пораждат стимули. Те ще ви накарат да преосмислите приоритетите си и да изберете друг начин на планиране. Ще бъдете подтикнати да направите нещо ново и различно, да пробвате и променяте, просто защото вече не издържате на познатото.

Малко по малко, ще се превърнете в една нова личност, с различни виждания и изисквания. Решенията, които ще взимате, логично ще съответстват на новия ви "Аз", а така ще се озовете и в различна среда. Променяйки себе си, ще промените обстоятелствата и мястото, на което се намирате. Но, за да бъде всичко това възможно, първо трябва да има нещо, което да ви подтикне към промяната, а за много от нас това са именно негативните чувства, държащи съзнанието ни будно, докато то не открие решение.

Е, някои хора се научават с добро, друго с лошо, но такива сме си… Най- важното е, че мястото, на което се намираме в момента, е най-хубавото, на което можем да сме!