Наричайте ме ''г-жа Афлек''

  • Сподели:
Наричайте ме ''г-жа Афлек''

Това лято, след интимна церемония във Вегас, Джей Ло законно смени фамилията си, подписвайки се в сватбеното издание на бюлетина си "За Джей Ло" като "Госпожа Дженифър Лин Афлек".

Една от най-известните жени на Земята, която приема името на съпруга си, вдъхнови много мнения, включително и статия в New York Times, която оприличаваше смяната на брачното име на "подчинение" и наричаше решението на Лопес "особено разочароващо" в "труден момент за феминизма в Америка".

Но не изглежда, че Джей Ло е твърде притеснена от критиките. За декемврийската корица на Vogue, изпълнителката и актриса уточнява:

"Хората все още ме наричат Дженифър Лопес. Но законното ми име е г-жа Афлек, защото сме сключили брак. Ние сме съпруг и съпруга. Аз се гордея с това. Не мисля, че това е проблем."

На въпроса дали би искала вместо това Афлек да бъде наричан "г-н Лопес", тя отговори отрицателно: "Това не е традиционно. В него липсва всякаква романтика", каза Дженифър и обясни, че "г-н Лопес" би се усетило като упражняване на властови ход, когато вече се чувства "овластена като жена".

Макар да разбира, че хората имат свои чувства по отношение на това, че съпругите приемат фамилните имена на съпрузите си, тя смята, че това е романтично.

"За мен приемането на фамилията все още носи традиция и романтика, а може би аз съм просто такова момиче."

Лопес също така откровено разказва за расисткия таблоиден контрол, на който е била подложена, когато за първи път се среща с Афлек през 80-те години на миналия век.

"Имаше много неща под повърхността, хора, които не искаха да сме заедно, хора, които мислеха, че не съм подходящият човек за него", каза тя.