Най-популярните видове маркетинг, представени като виц

  • Сподели:
Най-популярните видове маркетинг, представени като виц

Потребител на сайта за забавления 9gag.com направи различно и забавно определение на най-масовите дефиниции (определения) в маркетинга:

- Виждате страхотно момиче на парти. Отивате при нея и ѝ казвате: "Аз съм много богат. Омъжи се за мен!" - Това е директен маркетинг.

- Вие сте на парти с група приятели и виждате страхотно момиче. Един от приятелите ви отива при нея и сочейки към вас, ѝ казва: "Той е много богат. Омъжи се за него!" – Това е реклама.

- На парти сте и виждате страхотно момиче. Отивате при нея и взимате телефонния ѝ номер. На следващия ден ѝ се обаждате и казвате: "Здравей, аз съм много богат. Омъжи се за мен" - Това е телемаркетинг.

- На парти сте и виждате страхотно момиче. Ставате, оправяте вратовръзката си, отивате при нея, сипвате ѝ питие, отваряте ѝ вратата на колата, вдигате чантата ѝ, след като тя я изпусне, предлагате ѝ да я закарате и тогава казвате: "Между другото, аз съм богат. Ще се омъжиш ли за мен?" - Това са връзки с обществеността.

- На парти сте и виждате страхотно момиче. Тя идва при вас и казва: "Ти си много богат! Ще се ожениш ли за мен?" - Това е разпознаваемост на бранда.

- На парти сте и виждате страхотно момиче. Отивате при нея и ѝ казвате: "Аз съм много богат. Омъжи се мен!" Тя ви удря здрав шамар - Това е обратна връзка от клиента.

- На парти сте и виждате страхотно момиче. Отивате при нея и ѝ казвате: "Аз съм много богат. Омъжи се за мен!" Тя ви представя на съпруга си - Това е разлика между търсене и предлагане.

- На парти сте и виждате страхотно момиче. Отивате при нея и още преди да успеете да кажете нещо, се появява някой друг и ѝ казва: "Аз съм богат. Ще се омъжиш ли за мен?" и тя тръгва с него. - Това е агресивна конкуренция, която изяжда част от пазарния ви дял.

- На парти сте и виждате страхотно момиче. Отивате при нея и преди да кажете: "Аз съм богат. Омъжи се за мен!" пристига жена ви. - Това е ограничение за навлизане на нови пазари.