Най-важното за зодия Дева

  • Сподели:
Най-важното за зодия Дева

Зодиакален знак ДЕВА (23 август - 22 септември)

Девиз: "Аз анализирам!";
Стихия - Земя, качество - подвижен;
Скъпоценни камъни: жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово око;
Метал - живак; цвят - жълт;
Планета управител - Меркурий.

Личност

Вашата сила е в ума ви и вие добре го знаете. Имате потребност от ред и най-добре я удовлетворявате, като намирате място на всеки предмет, мисъл или чувство.

Вие сте родени да създавате методи и структури. Не ви блазни светския блясък и не държите на всяка цена да сте номер едно, достатъчно ви е само да "дърпате конците" иззад кулисите.

Независимо, че минавате за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнете по съвсем незначителен повод, за някои дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Не сте от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата.

Готови сте да се борите за каузата си. Надарени сте със сръчни ръце и фантазия, които ви помагат да се справите в трудния делник. Работата, с която се захванете, извършвате с любов и себеотдаване.

С постоянство и търпение успявате да се справите с трудностите и проблемите, но не обичате да рискувате, залагате на сигурността. Не са ви чужди дълбоките чувства, но предпочитате да не им давате външен израз.

Във любовните взаимоотношения се стремите да бъдете честни, лоялни, внимавате да не давате поводи за ревност и очаквате емоционална топлота и преданост.

Качества

Положителни: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност.

Отрицателни: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност, догматичност, нервност, предвзетост, свръхвзискателност, критичност.

Външен вид

Мъжът Дева - Среден ръст, слаба фигура пропорционално развито тяло, високо, изразено чело, прав нос; очи - живи, подвижни и изразителни, сини или кафяви на цвят; устни - добре оформени, често тънки; тясна брадичка. Походка - енергична, пъргава.

Жената Дева - стройна, с красива дълга коса, може да бъде и чуплива, цвят на коста - кестенява или рус. Лице – заоблено, с изразителни очи, добре очертани устни. Винаги спретнато облечена, приветлива, тиха. Отделя много време за поддържане на външния си вид.

Здраве

Представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве - напротив - често боледуват, но не от застрашаващи живота им болести. Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма.

Тяхното слабо място е храносмилателната система, затова трябва да избягват пикантните и трудно смилаемите храни. Често страдат и от лениви черва. Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.

Препоръки: Да се хранят с вегетарианска храна, да постят, да избягват нервното натоварване и стреса. Повече спокойствие и релаксация.

Храни

Растения - овес, ечемик, цикория, чубрица, валериан.

Хранене: - бобови и пшенични култури и изделия, плодове, цветно зеле, целина, спанак, храни богати на витамини от групите А, В, С; калий.

Аромати

Кимион, канела, шибой, дафинов лист, кардамон.

Работа

Области - химия, фармакология, здравеопазване, наука, техника, математика, счетоводство, администрация, деловодство, занаяти.
Професии - медицински работник, чиновник, счетоводител, служащ, учен, химик, биолог, аптекар, диетолог, снабдител, майстор.

Пари

Според Девите доброто материално състояние се постига не толкова с добри приходи, колкото с пестеливост и икономии. Девите могат да похарчат много повече за чужди или полупознати хора, за да не ги помислят за скрънзи, отколкото за себе си и семейството си.

Любов и брак

Ще ви трябва много време за да разберете истинското мнение на Девата за вас. Може да ви обсипва с мили думи, а връзката ви да продължи не повече от седмица, от друга страна може да не ви направи нито един комплимент, а да се окаже влюбен/а до уши.

Пред мъжете Деви трябва да говорите колкото е възможно по-малко и да се усмихвате колкото може повече. Повечето Деви са толкова самовлюбени, че ако не дай Боже ги прекъснете по време на разговор е възможно да ви намразят до края на живота си.

Мъжът Дева може да излива монолози с часове, но не го оставяйте да прави това – намерете начин да си тръгнете, в противен случай много скоро ще се разочаровате от него. Най-добрият начин да го спечелите, ако не за цял живот, то поне за дълго е да му сготвите нещо вкусно и да му го поднесете в подходяща обстановка.

Ако стане прекалено настоятелен, отказвайте му до момента, в който не ви разкрие намеренията си в детайли или не ви заведе директно под венчилото. Колкото по-дълго го държите далече от себе си, толкова по-здрава ще бъде връзката ви.

С Девата можете да живеете дълго и щастливо само, ако още в самото начало изясните статута на взаимоотношенията си и си оставите свой собствен свят, в който да не го/я допускате. Те не обичат проявите на прекалена загриженост, нито прекалените глезотии.

Подходящи партньори

В ранна младост предпочитат Телец и Козирог, връзките им са случайни, чувствени, стабилни и кратки.

В средната си възраст Девите обикновено са се реализирали професионално, не са така съсредоточени в ежедневните си задачи и имат добра съвместимост със Скорпион и Лъв – те оценяват инлектуалността на Девата.

В зряла възраст Девата намира много добър съвпад със Стрелеца, който е чувствен добродетелен идеалист.

Секс

За да съблазните Дева използвайте класическия сценарий – вечеря на свещи с бутилка изискано вино. В секса, както и навсякъде другаде, Девата предпочита предварително да знае правилата – какво ви харесва, какво не ви харесва и до къде може да се стига с експериментите.

За да продължи връзката ви по-дълго е добре непрекъснато да го/я хвалите колко добър/а любовник е. Девите не винаги успяват да почувстват партньорите си и на моменти затварят очи и сами изживяват екстаза си.

Известни личности

Тодор Живков, Ерик Хонекер, Николай Гяуров, Шон Конъри, София Лорен, Грета Гарбо, Лев Толстой, Хърбърт Уелс, Станислав Лем, А.Стругацки, Гьоте,  К.Циолковски, Фарадей, Хегел, Кампанела, Ришельо, Иван Грозни, Феликс Дзержински.