Не приемайте и не правете тези 7 подаръка, на лошо е

  • Сподели:
Не приемайте и не правете тези 7 подаръка, на лошо е

Няма човек, който да не се радва на подаръци. Те са задължителни за всеки празник, независимо дали е Коледа, Нова година или личен повод. Оказва се, че има подаръци, които не е хубаво да се приемат, защото те носят негативна енергия, която по-добре да не приемаме.

Още приживе всепризнатата петричка пророчица Ванга е казвала "На едни подаръци се радвай, а от други се пази". За щастие съществуват и варианти да се предпазите от лошата енергия. И все пак – кои са тези 7 подаръка, които не трябва да правим и да приемаме:

Един от лошите подаръци е часовникът – аксесоар, който отчита времето. Не бива да забравяме, че те изостават, а понякога дори и спират. Това може да се случи и на всеки един човек. Ако все пак някой Ви подари такъв предмет, то му дайте няколко монети задължително, за да се предпазите.

Отрицателна енергия се натрупва най-вече в предметите с остриета, като ножици, ножове и всякакви режещи пособия. Тях е най-добре да си ги купуваме сами, но ако все пак са решили да Ви изненадат с такъв подарък, отново дайте монети, за да го откупите.

По-възрастните хора са свикнали да подаряват носни или хавлиени кърпи, които в много традиции са свързани с тъга и плач, тъй като се даряват на погребални церемонии. Избягвайте ги като подарък.

Сред най-мистериозните предмети е огледалото. За него се твърди, че може да отнеме младостта, красотата и жизнеността на човека, на който се подарява. Трябва най-вече да се пазим от античните огледала.

В зимните месеци сред редовните подаръци са ръкавиците. Те обаче са свързвани с различни магически ритуали, които влияят на човека, както и манипулират неговата личност. Подобен вид изненади е хубаво да се обменят "око за око".

Неприятности като болести и загуби могат да донесат перлите, ако бъдат подарени. В много култури се свързват с ридаещи сираци и вдовици.

Не приемайте и празни портфейли или портмонета, за да не останете без пари. От безпаричие може да се предпази, като в него се сложи някоя стотинка или банкнота. Може подаръкът да бъде и откупен.

Все пак тези поверия могат да бъдат приемани с възмущение, но могат и с усмивка или изненада. Не забравяйте, че никоя сила не може да успее да навреди, ако нещо се подарява с открита душа и чисто сърце.

Източник: Delo.bg