Не се притеснявай

  • Сподели:
Не се притеснявай

Не се притеснявай за най-малките неща, човече. Не създавай проблеми, които реално не съществуват. Благодари на Бог за нещата, които имаш. На първо място за тези, които не можеш да купиш с пари, а после за тези, които са материални, защото и те са важна част от живота.

Щом имаш покрив над главата си и семейство, с което да седнеш около масата. Щом имаш здрав ум и здраво тяло. Щом гледаш напред и имаш крака, с които да вървиш натам. Щом имаш всичко това и много други неща, не се притеснявай за малките и поправими неща.

Често всеки от нас започва да обмисля наистина незначителни неща, с които само товари ежедневието си. Нека се научим да разделяме истинската тревога от тази, която сами създаваме. Научим ли се на това, ще разберем, че нямаме толкова много проблеми.

Това не означава, че трябва да затваряме очите си за съществените неща. Нито пък искам да кажа, че ако се замислим ще осъзнаем, че нямаме никакви проблеми. Напротив! Много често ще се налага да преодолеем наистина важни житейски уроци!

Всички трудности са тук за наше добро. Те ще ни научат да преодоляваме различни неща. Справим ли се днес с дадена трудност, следващият път ще ни е по-лесно, ако отново тя се появи. Възможно е дори за нас вече да не е пречка, защото сме разбрали, че не е сложно да се справиш с нещо по-предизвикателно в ежедневието си.

Проблемите не винаги са тук, защото искат да направят ежедневието ни ужасно. Понякога са тук, за да украсят живота ни! Да ни накарат да се борим.

Не позволявай на нещо лошо да те накара да стоиш с наведена глава. Гледай към земята, само когато правиш път на мравката. Накарай проблема да наведе глава пред теб, но не и обратното! Търси път към щастието, добрите хора и дела. Вярвай, че те съществуват, защото привличаш неща, които са в мислите и вярата ти! Ти си това, което правиш и мислиш!