Не се влюбвай в хора като мен

  • Сподели:
Не се влюбвай в хора като мен

Eто 10 цитата за любовта, подбрани от HighViewArt.com:

1. "Не се влюбвай в хора като мен. Ще те водя на най-различни места и ще те целувам по най-красивия възможен начин, за да може никога да не се връщаш там, без да ме усещаш, както кръвта в устните си. И накрая като ме накараш да си тръгна, аз ще го направя. Тогава ще разбереш защо ураганите са кръстени с женски имена."

Катлин Сиел

2. "- Винаги съм смятал, че духовните спътници споделят безусловна любов, че нищо не е в състояние да ги раздели.

- Безусловна? - повтори тя. - Ако аз съм жестока и изпълнена с безпричинна омраза, ако постоянно те тъпча, винаги ли ще ме обичаш? Ако те пребивам до смърт, ако се запилявам с дни, ако лягам с всеки срещнат мъж, ако проигравам на комар последното ни петаче и се прибирам пияна-заляна, пак ли ще ме обичаш?

- Хм, като се замисля, любовта ми сигурно ще поохладнее - признах аз. Колкото по-застрашени сме, толкова по-малко обичаме.

- Интересно, да обичаш някого безусловно означава да не те е грижа какъв е този човек и какво върши! Излиза, че безусловната любов е равносилна на безразличието!"

Ричард Бах

3. "Има различни видове прегръдки. Някои докосват кожата, други обгръщат душата. Въпрос на потребност."

Джон Грийн

4. "Именно в докосването се крие разликата между човека, който само коси полянката и истинския градинар, казваше той. От косача няма да има и следа, градинарят ще остане там цял живот."

Рей Бредбъри, из "451 градуса по Фаренхайт"

5. "Всеки човек в своя живот е длъжен да премине това. Да разбие чуждо сърце. Да разбие своето сърце. А после да се научи да се отнася внимателно както към своето, така и към чуждото сърце."

Михаил Булгаков

6.  "Защо те нямаше толкова дълго време, попитал Питър Пан.

Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам, отвърнала Тинкърбел.

- Защо?

- Просто защото сега е твой ред да ти липсвам."

Джеймс Матю Бари, из "Питър Пан"

7. "Аз вярвам в теорията за единствения куршум. Можеш да се влюбваш и любиш много пъти, но има само един куршум, на който е гравирано името ти. И ако извадиш късмета да те прострелят с този куршум, раната никога не заздравява"

Майкъл Конъли, из "Законът на Бош"

8. "Хората мислят, че сродна душа е онзи, който идеално ти пасва, и всички искат това. Но истинската сродна душа е огледало. Tакъв човек ти показва всичко, което те задържа. Насочва към теб собственото ти внимание, за да можеш да продължиш живота си. Истински сродната ти душа е може би най-важният човек, който някога ще срещнеш, защото събаря стените ти и те шамаросва, за да се събудиш. Но да живееш със сродна душа завинаги? Не. Твърде болезнено е. Сродните души идват в живота само, за да ти разкрият нов пласт от теб самата, а после си тръгват... Предназначението на "сродна душа" е да те разтърси, да поразкъса малко твоето его, да ти покаже препятствията и лошите наклонности, да разбие сърцето ти и да го отвори, за да може вътре да влезе нова светлина, дотолкова да те отчае и извади от равновесие, че да трябва да промениш живота си."

Елизабет Гилбърт, из "Яж, моли се и обичай"

9. "Някъде на света има човек, който те обича, но ти не знаеш това. Някъде по света има човек, който ще даде щастието си, само за да бъде един ден с теб. Някъде по света има човек, който те приема, без дори да те е виждал, който познава сърцето ти и въпреки това иска да е с теб. Някъде има човек, който те обича, без извинения, без обвинения, без условия, просто те обича!"

Давид Овадия

10. "...единствената цел, достатъчно велика за един човешки живот. Не само да обичаш, но и да упорстваш в любовта."

Сю Монк Кид, из "Тайният живот на пчелите"

Снимка: hdwidescreenwallpapers.com