Необичайната любовна история на Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик

  • Сподели:
Необичайната любовна история на Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик

Време е да разгледаме още една от най-успешните и дългогодишни двойки в шоубизнеса.

Носителката на "Еми" Сара Джесика Паркър и носителят на наградата "Тони" Матю Бродерик са женени повече от две десетилетия.
"Обичам Матю Бродерик. Абсолютно самодостатъчни сме си. Много сме отдадени на семейството и живота си. Обичам живота, който имаме. Обичам, че той е баща на децата ми и заради него съществува целият мой свят.“, заяви Паркър в Harper's Bazaar през 2013 г.

Актьорите се запознават през ноември 1991 г., когато Бродерик режисира пиеса за театралната компания ''Голи ангели'', която е основана от големите братя на Паркър Пипин и Тоби (тя е една от осемте братя и сестри). Тогава Бродерик беше най-известен на масите като сладкия, но хитър режисьор на ''Почивния ден на  Ферис Бюлер'',  но вече бе звезда ветеран на сцената. Паркър някога се срещаше с Джон Ф. Кенеди-младши и наскоро се разделила с Робърт Дауни-младши след популярна бурна връзка, а предишните приятелки на Бродерик включват Хелън Хънт и Дженифър Грей. Относно връзката си с Дауни, Паркър споделя, че тя е научила на ''разликата между това да обичаш и да се грижиш за някого, както и какво възрастните не трябва да правят в отношенията си''.

На 1 февруари 1992 г. Матю кани на среща Паркър. 

''Спомням си първата среща с нея… отидохме заедно на кино'', каза Бродерик, който е израснал в Гринуич Вилидж.

''И все още си спомням много ясно как я видях да върви по улицата към киното… това е уникално, защото обикновено забравям повечето хора първия път, щом ги видя.'' 

Дори нямаше значение, че той е израснал, подкрепяйки Метс, а тя е заклет фен на Янкис.
Март 1996 г. Паркър разкрива пред Los Angeles Times:

 "Той вероятно е най-смешният човек, който съм срещала през целия си живот. Той е ярък и красив, мисля, че е най-красивият мъж, който съм виждала в живота си. И това ме вдъхновява. Луда съм по него“.

Двойката играе заедно за първи път в постановката ''Как да успееш в бизнеса, без да се опитваш наистина'' на Бродуей.
''Толкова съм нервна да изляза на една сцена с него'', признава Паркър. ''Не знам как ще се справим, без да се смеем истерично един на друг.''

Малко повече от година по-късно те се ожениха на 19 май 1997 г. в синагогата Angel Orensanz в Долен Ийст Сайд, като сестрата на Бродерик Джейн отслужи церемонията пред 100-те изненадани гости, нито един от които не знаеше, че са събрани там за сватба. 
Следващ шок - булката бе облечена в черно.

''Не ми се занимаваше да губя времето си в търсене на подходящата сватбена рокля. Попаднах случайно на един магазин, който ми хареса, влязох вътре и буквално си купих всичко необходимо. Не бях от момичетата, които са мечтаели да се видят в типичната булченска рокля“, каза Паркър в ''Watch What Happens Live'' през 2016 г.

Роклята не беше без етикет — а от Morgane Le Fay — но Паркър изпитваше известни угризения за липсата на специално внимание към този ден. Заложила е на черен тоалет с надеждата да не привлича погледите към себе си. И все пак не се е отклонила напълно от традицията и както повелява е носила стара монета, нова рокля, имала е взета назаем носна кърпичка, а обувките ѝ били сини кадифени Robert Clergerie.

Нейният нетрадиционен избор в реалния живот обаче не направи Паркър по-малко търсен авторитет в сватбения стил и тя пусна собствена булчинска колекция обувки през 2015 г.
''Ако се омъжвах днес, вероятно роклята ми щеше да бъде кремава, само за да изпитам това булчинско изживяване'', каза Паркър пред Martha Stewart Weddings през 2015 г. ''Сега бих искала роклята ми да вдъхва усещане за Оскар де ла Рента, да има джобове под талията, много втален корсаж, огромна пола, от тафта или сатен. Този силует ме привлича, защото е ретро класика, но може да изглежда и много модерно."

Междувременно, когато се ожениха, професионалният живот на Паркър беше на ръба да се промени завинаги.
През по-голямата част от 90-те години очарователната актриса беше филмово известна, едновременно с умни ( ''Меден месец във Вегас'', ''Ед Ууд'') и глупави (''Ел Ей Стори'', ''Хокус Покус'', ''Клуб на първите съпруги'') поддържащи роли. Изпитвала е своите съмнения относно участието в телевизионен сериал, а дългогодишният ѝ агент Кевин Хювейн и съпругът ѝ,  я насърчили да приеме ролята на Кари Брадшоу в ''Сексът и градът''.

Премиерата на SATC беше през юни 1998 г. и през 2001 г., когато Паркър приема втория си от четирите Златни глобуса, тя направи комплимент на Бродерик, че е имал смелостта и доблестта да я остави да работи в компанията на такива актьори като Крис Нот, Джон Слатъри и Джон Корбет.

Бродерик от своя страна определя съпругата си като много позитивен и безстрашен човек, докато той трябва да полага повече усилия, за да овладее порива си към негативното. Той споделя: ''Когато съм бил нещастен, обикновено се случва нещо хубаво и това ме ободрява. Но също така получавам помощ чрез книгите, които чета, и ходенето на психолог. Не е само едно нещото, което ми помага.''

Когато достигнаха своя десетгодишния юбилей през 2007 г., Паркър не можеше да повярва — в добър смисъл.
''Мисля, че надминахме очакванията на всички хора'', пошегува се тя в предаването на Опра. А що се отнася до това, което би искала да получи за тази годишнина Паркър отбеляза, че ще се радва просто на една бележка, на която пише ''обичам те''.

Талантливото семейство споделя заедно три деца – Джеймс Уилки ( 19 г.) и 12-годишните близначки Табита Ходж и Марион Лорета.

В Instagram профила на актрисата всичко е свързано предимно с професионалния ѝ живот и тя не е от хората, които обичат да споделят лични детайли в социалните си мрежи.