Нина Николина снима „Сън“ в Академията по изкуства

  • Сподели:
Нина Николина снима „Сън“ в Академията по изкуства

Картини и скулптури оживяват в новото видео на Нина Николина - „Сън“. Реализацията на клипа е в типичния за Нина Николина арт стил. Част от снимките са реализирани в Национална академия по изкуствата, сред изящни картините и скулптури.  

В „Сън“-я на Николина със силно актьорско присъствие нахлуват студенти от НАТФИЗ и танцьори от „Танци на високи токчета“. Видеото е със специалното участие на изкусителната Галина Манова от балет „Сатен“.  Режисьор, оператор и сценарист е Александър Моллов. Музиката и аранжиментът са на Явор Русинов, работил с имена от световната сцена. Текстът е на Нина Николина. В песента, прецизно и с вкус са включени мотиви от българска народна песен. Сингълът има версия и на английски език и е с подкрепата на Министерство на културата.

През месец юни стартира отложеното национално турне на изпълнителката „Класика & Традиция“ с  Държавна опера Русе. Турнето ще премине през Казанлък на 16 юни, Бургас на 23 юни, Добрич на 30 август, Балчик на 31 август и Шумен на 2 септември.

Предстоят и концертите на Нина Николина и „Магическите гласове на България“ на нетрадиционни места като пещерата „Леденика“, Белоградчишките скали и в Родопската теснолинейка с маршрут Септември - Добринище.