Няколко признака, че постъпвате като егоист във връзката си

  • Сподели:
Няколко признака, че постъпвате като егоист във връзката си

Всеки от нас понякога поставя собствените си интереси пред желанията и нуждите на другите, включително близките.

Но ако през цялото време мислим само за себе си, забравяйки за партньора ни, това се превръща в голям проблем за развитието на взаимоотношенията.

Ето няколко признака, че вие се държите като егоист във връзката и е хубаво да промените това, за да не страда половинката ви.

Очаквате партньорът ви винаги да ви изслушва внимателно, но не отговаряйте със същото

Една от основните причини да търсим близостта на някой е, че искаме да споделим проблемите и преживяванията си с него.

Трябва ни човек, който винаги ще е на наша страна, ще ни изслушва и ще ни дава съвети. Усещането, че сме разбрани и приемани, е емоционална интимност.

Ако вашият партньор се опитва да говори за проблемите си с вас, но вие се чувствате отегчен или не искате да слушате, това може много да го нарани.

Тези действия говорят, че мислите само за себе си във връзката и не ви пука много за другия човек. Ако искате да продължите взаимоотношенията си с него, по-добре променете това.

Винаги има две гледни точки за вас: вашата и пак вашата

Това е смущаващ знак, който показва, че вие наистина сте егоист. Ако дори не си и помисляте да приемете гледните точки, които са различни от вашите, това означава, че непрекъснато ще имате проблеми и ще попадате в спорове.

Човекът до вас също си има мнение и вие трябва да го зачитате. Това отношенията ви ще са много по-спокойни и хармонични.

Вие редовно обвинявате партньора си, че е егоист

Често хора се дразнят на тези качества на другите, които всъщност не харесват в себе си. Именно затова вие сте склонни да обвинявате партньора си, че мисли главно за себе си, но истината е, че вие го правите.

Ядосвате се, ако не ви включва в плановете си

Нормално е всеки да има свои собствени интереси и да се поддържа баланс между личното време и времето, прекарано заедно. Егоистично е да виниш партньора, че е понякога иска да бъде сам или с приятели.

Вместо това, дайте му нужната свобода и се радвайте на своята, защото така може да правите неща, които са ви приятни.

Пренебрегвате нуждите на партньора си

В стабилните двойки е необходимо да има равновесие и баланс. Смисълът на живота не е да служим и да се молим партньора, но не можем да бъдем безразлични към неговите нужди, интереси и желания.

Така че ако видите, че любимият ви човек ви уважава и прави всичко възможно да сте щастлива, направете го и вие!

Източник: lifetime.bg