Нямам търпението да угаждам на тези, които не ме харесват

  • Сподели:
Нямам търпението да угаждам на тези, които не ме харесват

Нямам вече търпение за определени неща, не защото съм станал арогантен, а защото просто достигнах онази точка в моя живот, която ме кара да не пилея нито минута повече с това, което не ми носи удоволствие или ме наранява.

Нямам търпение за цинизми, прекалена критика или изисквания от какъвто и да било характер.

Загубих волята да угаждам на тези, които не ме харесват, да обичам онези, които не ме обичат и да се усмихвам на тези, които не искат да ми се усмихват…

Повече няма да прекарвам и минута с онези, които лъжат или които искат да манипулират. Реших да не съжителствам повече с претенцията, лицемерието, непочтеността и евтините хвалби.

Не толерирам избирателната ерудиция, нито академичната арогантност. Нито пък искам да се приспособявам към публичната мълва.

Мразя конфликтите и сравненията. Вярвам, че светът е пълен с възможности и затова избягвам хора с негъвкави и непреклонни индивидуалности.

В приятелството не харесвам липсата на лоялност и предателство. Не се разбирам с онези, които не знаят как да направят комплимент или да те окуражат с думи.

Преувеличаването ме уморява и изпитвам трудност да приема онези, които не харесват животни. На всичкото отгоре, нямам търпение за всеки, който не заслужава моето търпение.

Хосе Микард Теиксейра, португалски писател

Снимка: klopske.deviantart.com